Georges St-Pierre a jeho návrat je nejistý, pokud ano, tak s Khabibem

Dlouholetý šampion weltrové váhy a jeden z nejlepších zápasníků v historii UFC se možná do oktagonu už nikdy nevrátí. „Moje motivace už není stejná, jako bývala“ prozradil Arielu Helwanimu a ESPN.

Georges St-Pierre (26-2), který naposledy porazil bývalého šampiona střední váhy Michaela Bispinga nyní více zvažuje definitivní odchod do důchodu nežli návrat do UFC. V pondělí prohlásil, že jeho nadšení pro zápasení se s postupem času zmenšilo a vrátil by se pouze do velkých zápasů, které by pomohly zvětšit jeho odkaz, který si za svoji více než patnáctiletou kariéru vybudoval. „Dosáhl jsem ve své kariéře bodu, kdy jsem chtěl dělat věci jinak. Proto ten zápas s Bispingem, byl to superfight a to je to co hledám.“ 

St-Pierre je považován za jednoho z nejlepších zápasníků historie MMA. V letech 2007-2013 byl držitelem titulu ve weltrové váze. Do oktagonu se vrátil po několikaleté pauze v roce 2017, aby vyzval tehdejšího šampiona střední váhy Michaela Bispinga. Toho ve třetím kole porazil technikou rear-naked choke a stal se tak čtvrtým zápasníkem v historii UFC, který měl tituly ve dvou různých váhových kategoriích.

O titul ve střední váze následně přišel, protože jej nebyl schopen obhajovat a to díky svému zdravotnímu stavu. GSP trpí kolitidou, což je vzácný typ zánětu tlustého střeva, který způsobuje zažívací potíže. „Je to pro mě velký problém zápasit s příznaky kolitidy. Musím se nejdříve zbavit léků. Jakmile se mi podaří snížit dávky, tam kam potřebuji, budu schopný se správně rozhodnout. Právě teď, nemůžu podepsat kontrakt na zápas“ rozpovídal se o svém zdravotním stavu bývalí šampion.

St-Pierre řekl, že je tu šance na návrat v roce 2019, ale pouze proti správnému protivníkovy a ve správný čas. Prozradil také, že nejzajímavějším zápasem by pro něj v současnosti bylo střetnutí s neporaženým šampionem lehké váhy Khabibem Nurmagomedovem, který na turnaji UFC 229 porazil Conora McGregora. „Khabib je skvělý šampion. Pokud jde o můj odkaz, tak nemůžu momentálně myslet na jiný zápas, než s ním“ V případě zápasu s Khabibem by nicméně GSP musel dost shazovat. „Dnes ráno jsem vážil 83kg. Váhový limit 70kg bych se správným tréninkem pravděpodobně splnil“ doplnil otázku týkající se váhy.

 Jestli se dočkáme návratu jednoho z nejlepších bojovníků historie, je zatím ve hvězdách a vše se bude odvíjet od zdravotního stavu.

A co vy? Chtěli byste alespoň ještě jednou vidět GSPho v oktagonu?

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here