HENDERSON vs. TATCH – ŠKOLENÍ Z BOJE A TAKTIKY

Občas nám bojovníci říkají, že taktika končí tím, že se zavřou dveře a padne první úder. Nicméně takový bojovníci by se měli podívat právě na tento zápas.

Benson Henderson ukázal, že to pravé mistrovství spočívá právě v tom, když i přes těžké chvíle dokážete nepanikařit, nepodléhat momentální situaci a držet si stanovený „game plan“
Víc než co jiného je jeho nádherné vítězství v duelu s favorizovaným Tatchem právě vítězstvím správně zvolené a mistrovsky naplňované taktiky.

Tatch všechny své zápasy vyhrával brutální silou a nástupem v prvním kole. Benson tedy hodně kroužil a když, tak se snažil zasahovat silně levý spodek a to naprosto systematicky jak kopy, tak především zvedáky na stále stejné místo. A byť byl Tatch zezačátku jasně silnější a ve strzích vypadal Benson jako nešťastné dítě lehčí o 20kg, tak si právě taktika postupně vybírala svou daň.

Tatch nenastoupil tak šíleně jako jindy a zřejmě to bylo špatně. První dvě kola byly možná pro něj, ale Benson je vlastně obětoval na oltář toho unavit Tatche a připravit si jej pro další vývoj. Ve třetím vzal Benson již notně unaveného a i trochu pobitého Tatche na zem a tam jej vysiloval kopy patou na stejné místo jako předtím rukou a statickou silou, kterou musel Tatch ze sebe vyndat na obranu.
No a ve čtvrtém na zemi dílo zkázy dokončil, když již dosti zoufalého Tatche dotáhnul po krásné a dlouhé přípravě na RNC.
Benson svého soupeře rozebral tak jak jsme to již dlouho v UFC neviděli a ukázal, že je to výjimečný fighter, který pořád má co nabídnout.

Celý turnaj se velmi povedl a třeba zápasy „prelims“ byly doslova luxusní a doporučuji shlédnout!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here