JON JONES neprošel drogovým testem z UFC 214 a byl testován pozitivně

To nevymyslíš…

Jon Jones si na UFC 214 připsal senzační vítězství nad dlouhodobým rivalem Danielem Cormierem a už tak MMA slavilo návrat nejlepšího bojovníka historie.

Nakonec na tom ale není nic skvělého, jak se zdálo…

Dnes v noci USADA (americká antidopingová komise) informovala, že Jon Jones byl shledán pozitivní v testu na zakázané látky.

Jednalo se o test, který bojovníci podstoupili v čase PO vážení a PŘED samotným zápasem. Výsledky tohoto testu jsou tradičně k dispozici 4 týdny po jejich odebrání, což odpovídá této době.

UFC ani USADA ještě přesný název látky nezveřejnili, ale podle všech zdrojů se jedná o formu steroidů (turinabol).

O trestu ještě slovo nepadlo. Zatím to není oficiálně potvrzeno a ‚sepsáno‘.

Co to znamená pro Jonese?

Pravděpodobně konec kariéry, což i sám po incidentu zmínil prezident UFC Dana White. Po potvrzení výsledků mu totiž hrozí až ČTYŘ letý trest ve formě zákazu.

Celé se to zdá jako nemožné. Už to vypadalo, že se Jon Jones napravil a my máme zpět našeho skvělého bojovníka a šampióna.

Je to ještě horší, než před UFC 200. Minule se nejednalo o steroidy, které jsou v těchto případech tím nejhorším a hrozí za ně nejvyšší tresty.

O celé situaci budeme ještě informovat.

 

6 KOMENTÁŘE

  1. Čekal jsem to, žádný král se nevrátil, vrátilo se jen sypání, král sypačů je zpátky. Proto chtěl taky zápas s dalším sypačem Lesnarem. Můžou si udělat UFC pro sypače. Jinak je to velká škoda pro sport, mohl být zajímavé, co by ještě dokázal, jak by to bylo s DC, škoda. Asi si jinak neumí pomoci.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here