Je Jon Jones vážně největším zklamáním a promrháním talentu napříč všemi sporty?

A znova ten Jon Jones.

Po velké a smolné dopingové kauze toto téma neutichá. Ač to Dana White nedává nijak emočně najevo, ztráta Jona Jonese je pro UFC obrovská. Však na UFC 214 byl hlavním tahákem nejprodávanějšího turnaje v tomto roce.

V interview pro The TSN MMA show dokonce řekl, že je to největší promrhání talentu nejenom v MMA, ale sportu jako takovém.

A má docela pravdu.

V žádném jiném sportu nenajdete lepšího jedince na vrcholu kariéry, který by si tolikrát hodil klacky pod vlastní nohy. Od alkoholových večírků, drogových excesů, pozitivních antidopingových testů až po sražení těhotné ženy autem a následnému útěku od místa čina.

Tohle výčet se vážně nerovná elitnímu světovému sportovci a pravděpodobně nejlepšímu a nejtalentovanějším bojovníkovi smíšených bojových umění vůbec.

Do UFC přišel v roce 2008 a už od prvních zápasů mu experti předpovídali skvělou budoucnost. To se také vyplnilo. O necelé 3 roky později mu byl připnutý pás polotěžké váhy, spolu s rekordem historicky nejmladšího šampióna UFC.

Pak následovala jedna titulová obhajoba za druhou a nebýt všech těch problémů, jen těžko si představit, kde by teď Jon Jones byl a jaké rekordy by měl na svém kontě.

Pokud se potvrdí čtyřletý trest za pozitivní testy z UFC 214, bude to podle prezidenta UFC Dany Whita „Největší promrhání talentu všech dob. Nejen v MMA, všude.“

„Ten chlap je obdarovaný neskutečným talentem. Bůh ví, co by teď dělal, kdyby se nedostal do všech těch potíží. Mohl by být klidně šampiónem těžké váhy, s rekordním počtem titulových obhajob. O úspěších a rekordech, na které by mohl dosáhnout, můžu pokračovat do nekonečna.“

ֹ„Ať bude délka Jonesova trestu jakákoliv. Věřte mi, žádné úsilí už do něj nevložím.“

Koncem října by mělo být první slyšení ohledně délky trestu. Kvůli opakovanému porušení pravidel hrozí až 4 roky zákazu.

Tak jako tak, škoda už byla napáchána a dotýká se nás všech. Fanoušci sportu přichází o atraktivního bojovníka, UFC o peníze a Jones o nejlepší (kariérní) roky svého života.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here