Ortega je bez výplaty, podkopal si neúčastí na UFC 226 i titulovou šanci?

Odvolání Maxe Hollowaye z titulového zápasu na UFC 226 postavilo do nelehké pozice jeho vyzyvatele Briana Ortegu. Ten se musel rozhodnout. Vzít náhradu za poslední chvíli a potěšit fanoušky nebo to zrušit a na Hollowaye si počkat.

Nakonec si vybral druhou možnost, počkat. Sám říkal, že není žádný „Yes man“ a tedy nepotřebuje věci zbytečně uspěchat.

Jestli to byla správná volba? Těžko říct. Každopádně zatím za UFC 226 nedostal nic zaplaceno a není jasné, zdali vůbec dostane. I když nebojoval, absolvoval přípravu a nebyl to on, kvůli kterému se zápas neuskutečnil. Aspoň na část slíbených peněz by měl mít určitě nárok.

Ve stejné situaci byl nedávno i Frankie Edgar. Po zranění Hollowaye vzal na poslední chvíli Ortegu, což se mu taky stalo osudným. Byl knokautován v prvním kole.

„Všichni máme své důvody. Já ten zápas vzal, protože jsem chtěl prostě bojovat. Ortega je mladý a myslí si, že to pro něj bylo moc riskantní. Nechtěl riskovat, že by prohrál a znovu se od titulu vzdálil, stejně jako já.“

„Víte co? Musíte do toho jít po hlavě. Teď je naštvaný, nedostal zaplaceno, a kdo ví, jestli mu UFC dá příští šanci.“

„Podle mě si to zaslouží. Dopracoval se k tomu. Jakmile se ale naskytne šance bojovat třeba i o interim (prozatímní) titul, musíte po tom skočit.“

Co se týče příštího zápasu Edgara, chce si doléčit operované rameno a co nejrychleji se vrátit zpět do tréninku. Momentálně se spekuluje o listopadovém návratu v Madison Square Garden proti „Korejské Zombie“.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here