Rafael Dos Anjos se vrátí silnější

Rafael dos Anjos se mohl zařadit mezi legendy. Držitele dvou pásů UFC. Podle mnohých byl na turnaji UFC 225 velkým favoritem na zisk dočasného pásu welterové váhy. V pětikolové bitvě však odešel poražen od nenáviděného Colbyho Covingtona.

Brazilský bývalý šampión měl velké problémy se shazováním do lehké váhy. Přesunul se o váhu výš a bojuje fantasticky. Ostatní bojovníci by si z RDJ měli vzít příklad a nebát se posunut do vyšší váhové kategorie. Utáhl Magnyho a neskutečným způsobem zničil Robbieho Lawlera a zdálo se, že neohroženě kráčí za titulem. Nestalo se. Dva dny po své první porážce ve váze do 77 kilogramů vydal na svém instragramu prohlášení, že se poučí ze svých chyb a stane se ještě lepším bojovníkem.

„Chtěl bych poděkovat za zprávy a podporu, které se mi dostalo. Jsem velmi soutěživý člověk a nikdy nevím, jak se vyrovnat s porážkou. Dělal jsem, co jsem mohl, a stáli za mnou nejlepší trenéři na světě. Výsledek nebyl v můj prospěch, ale já se nikdy nevzdám. Byl to pouze další chlap, co mi stál v cestě. V roce 2014 po zápase s Khabibem, jsem dřel každý den a s Boží pomocí se za 11 měsíců stal šampiónem lehké váhy. Teď to nebude jiné. Dostal jsem šanci bojovat o pás po pouhých třech zápase ve welterové divizi. Moje cesta v této váze teprve začala. Vím, čeho jsem schopen, a co dokážu. Nevzdám se svých snů kvůli jedné porážce. Nyní je čas zjistit, co nefungovalo, zlepšit to a vrátit se na správnou cestu. Bůh ví všechno. Občas dobří chlapi prohrají, špatní zvítězí. Můžeš prohrát bitvu, ale nikdy ne válku. Díky Bohu, že mám skvělé přátele a milující rodinu, která mi ve všem pomáhá. Brzy se vrátím a silnější, než kdy dřív! Uvidíte sami.“

První porážka Dos Anjosovou cestu za titulem zpomalí, ale určitě nezastaví. Welterová váha je našlapaná k prasknutí a o skvělé soupeře není nouze. Soupeři jako Usman, Till nebo Thompson budou skvělými matchupy.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here