Shrnutí 2. ep OKTAGON VÝZVA 3 – SROVNÁNO

Shrnutí druhé epizody třetí série show OKTAGON Výzva

Dozvuky prvního duelu

Pokud si dobře pamatujete, tak víte, že první zápasy sérií většinou rozhodnou o hodně věcech. Jak vítěz z první – Gábor Boráros -, tak i z druhé série – Pirát Krištofič – se totiž dostali až do samotného Finále. Třetí sérii úspěšně zahájil slovenský bojovník Karol Ryšavý, když v divácky atraktivní bitvě technicky knokautoval Tomáše Le Sy.

Ohlasy:

„Chalani odstartovali třetí sérii famózními výkony.“ – Pirát Krištofič, šampión druhé série Oktagon Výzvy

„U Tomáše mě to mrzí hodně, protože vím, že do toho dává maximum. Zápas to byl sice skvělý, ale bohužel se to nepovedlo…“ – Miloš Petrášek, trenér českého týmu a zápasník Oktagonu

„Už jsem věděl, že je to hodně špatné. Inkasoval jsem tvrdé rány a věděl jsem, že může přijít každou chvíli konec. Řekl jsem si, že to nevzdám. Párkrát se to povedlo ale napotřetí už ne.“ – Tomáš Linh Le Sy, český tým

„Oba dva si zaslouží respekt od diváků a mají ho i ode mě. Zvítězil slovenský tým a uvidíme, jak se s tím vypořádají Češi. Je to 1:0 pro Slovensko.“ – Pavol Neruda, promotér OKTAGONu

Karta byly rozdány a stejně jako minulý rok, začíná úspěšněji slovenský tým.

Se slovy: „MMA je královská disciplína bojových umění, abyste v něm uspěli, musíte se naučit nepřeberné množství dovedností, pochopit své tělo, pohyb a pracovat dokonale s představivostí.“ uvedl promotér Ondřej Novotný týmovou výzvu druhé epizody. Posádka obou týmů se totiž z tělocvičny přesunula někde, kde na to nejsou vůbec zvyklí – do malířských ateliérů.

Úkol byl jasný, pro mnohé však těžší, než se na první pohled zdálo. Vzít do ruky tužku a na plátno, co jak nejlépe, načrtnout nahou ženu, samozřejmě podle živé předlohy. Po překonání první bariéry se nejlépe úkolu zhostil český tým a obzvláště Aziz Dauliatov s Tomášem Le Sy. Rozhodčími samotné soutěže byli trenéři slovenského týmu. Ti za vítězný a tedy nejpovedenější nákres zvolili ten od Azize Dauliatova, což znamenalo jediné, výběr druhého zápasu je v rukou českých trenérů, Michala Martínka a Miloše Petráška.

Ti si po menší poradě vybrali a jak se lidově říká, to co si Aziz „nakreslil“ to si i odbojuje.

„ S tím Omarem by to mohlo být pořádná přestřelka a slušný zápas.“ prorokoval Petrášek a tak se i stalo.

Soupeřem Azize Dauliatova bude pro druhé čtvrtfinále Omar Ahmad.

„V zápase ucítí, že jsem se mu tam nepřišel odevzdat jen proto, že má na papíře lepší rekord. Popálí se na tom, že si bude myslet, jak umím jen box a nic na zemi.“ má po zápasovém losu jasno bývalý profesionální boxer Omar Ahmad.

Drily, drily a zase drily

Týmový výzva je minulostí, karty jsou rozdány a jde se opět trénovat. V českém týmu opět panují rozepře. Poté, co Tomášovi nikdo v prvním díle nepomohl se shazováním, se Jakub Dohnal před druhým zápasem odmítl zúčastnit tréninku a pomoc v přípravě svému týmovému parťákovi.

Počas slovenského tréninku se Omarovi ozvalo staré zranění kolene a zanedbatelně to zrovna nevypadalo. Šance je však jen jedna a nedá se nic dělat. Slovenský tvrďák to z tréninku vzal přímo do lékárny, obstaral si medicínu, obvázal na oko kotník a šlo se na vážení.

Před-zápasová taktika byla jasná, hlavně ze strany českého týmu. Na rychlé a tvrdé boxerské ruce Omara použít chytrost a přesné kopy komplexnějšího Azize.

ZÁPAS

První kolo zápasu přineslo poměrně vyrovnanou bitvu, která chvílemi připomínala horskou dráhu. Jednou byl nahoře ten a potom zase tamten. Větší kontrolu zápasu však držel Dauliatov.

V podobném rytmu se neslo i druhé kolo, které proběhlo celé v postoji. Aziz postupem času nabíral na sebevědomí, které se zvětšovalo zároveň se stupňující se bolestí Omarovy nohy. Ta pomalu ale jistě zpomalovala jeho pohyb a znemožňovala větší aktivitu.

I přes bojovný výkon Omara a napříč veškeré bolesti se více dařilo trefovat údery Azizovi, který vítězstvím srovnává skóre týmů na 1:1!

„Cítím se skvěle, vyhrál jsem i když to sice nebylo úplně podle mých představ, doufal jsem, že ho totiž vypnu v prvním kole a skončilo to na body. Nevadí, výhra je doma!“ zakončuje druhý díl Aziz Dauliatov!

V druhém čtvrtfinálovém zápase 3:0 na body vítězí Aziz Dualiatov.

Finále třetí série OKTAGON Výzva se uskuteční 17. 11. na turnaji OKTAGON 10 v O2 aréně. Lístky TICKETPORTAL.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here