Shrnutí 2. epizody OKTAGON Výzva II. – TOHLE DOMA NEZKOUŠEJTE

Co si budeme nalhávat. Suma sumárum, nic lepšího v českých televizích v této době nenajdete.

Takové budování příštích hvězd česko-slovenské scény za doprovodu kamer.

Druhý díl jasně potvrdil kvalitu, s kterou přišel ten první a pokud to takhle bude pokračovat, hravě popularitou převýší celou první sérii.

Ve včerejším, tedy druhém díle jsme dostali pořádnou nálož emocí. Hlavní role na sebe vzali Michal Kotalík s trenérem Petrem Macháčkem a dobrosrdečný Tomáš Bolo.

Celá epizoda začala soutěží. Opět to bylo něco mimo komfortní zóny bojovníků a na co nejsou zvyklí. Aspoň tedy většina. Řeč je o lezecké stěně. Pro některé to byla obzvlášť náročná disciplína, avšak strach z výšek si nesměli borci připustit. V sázce bylo totiž hodně.

Vítězství v soutěži nakonec na svou stranu nekompromisně ukořistili slovenští horolezci, vlastně bojovníci, když český tým převálcovali 3-0.

Tohle byla také první příčina toho, co následovalo.

Vítěz soutěže totiž vybírá příští zápasovou dvojici. Attila Végh a Ilja Škondrič dobře věděli, kdo má v českém týmu problémy s váhou a podle toho také přizpůsobili svůj výběr ->Michal Kotalík.

Kotalík běžně bojuje ve váhové kategorii 93kg (polotěžká váha) a do OKTAGON VÝZVA šel i s tímto rizikem, když věděl, že do těch 86kg bude muset shodit. Že by se podle toho ale nějak předem přizpůsobil? To se říct nedá.

Na řadu tedy přišlo drastické shazování. Cíl byl zhubnout něco kolem 16 kg. O to horší bylo, že trenér Karlos Vémola, který má se shazováním váhy dlouholeté zkušenosti, u samotného hubnutí být kvůli lékařské prohlídce v Londýně být nemohl.

A jak, že celý tento proces probíhal?  Vařící vany, pocení v posteli nebo rotoped v sauně a hlavně boj proti vlastnímu tělu a hlavě.

Těžkého a pro většinu až nadlidského úkolu se tak musel zhostit Petr Macháček. A zvládl to bravurně. Nejen, že dokázali až na 20 dkg udělat váhu, hlavně udržel psychiku Kotalíka nad bodem absolutního zhroucení a odevzdání.

Váha se tedy až na 20dkg shodila a oběma patří neskutečné respekt. Možná, nebýt malého pokusu o podvod s prstem pod váhou v podání Petra Macháčka by celá záležitost vyzněla ještě o něco lépe.

Tomáš Bolo zápas i přes těsné nedodržení váhy přijal, čímž si na finále, turnaji OKTAGON 4 přilepší 20% procenty z platu Kotalíka, a pakliže Kotalík vyhraje celou sérii, dostane Bolo 20% z jeho finální výhry 10 000 EUR.

Na řadu přišel samotný zápas.

První kolo bylo hodně vyrovnané. Oběma borcům se povedly takedowny a každý strávil nějaký ten čas v horní pozici, i když nutno přiznat, že Kotalík hlavně ke konci kola natrefoval více úderů a na Bolovi to bylo znát.

Do druhého kola byly pokyny Karlose Vémoly jasné: „Podívej, jak je vyčerpaný. Jdi a ukonči ho.“  To se také stalo. Po takedownu se Kotalíkovi podařilo dostat do vrchní pozice, kde Bolovi uštědřil pár pěkných a dobře mířených úderů, za kterými následovalo odevzdání zad a už jednoduché nasazení škrcení.

Michal Kotalík poráží Tomáše Bolo v 2. kole na submission.

Druhý díl byla epická podívaná a my si musíme týden počkat na další.

This slideshow requires JavaScript.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here