Shrnutí 6. ep OKTAGON Výzva 3 – Přes tyčinku do FINÁLE

OKTAGON VÝZVA 3 – Shrnutí 6. epizody

Začátek šesté epizody pořádně provětral mozkové závity celé osmičky a také Attily Végha a Ondřeje Novotného u oblíbené deskové hry Česko. Všichni si dokázali, kolik toho ví, kolik naopak ne a šlo se zpět do tréninku.

Z minulého dílu víme, že první semifinálovou dvojicí bude Jakub Dohnal a Matúš Arpáš. Alfou a omegou celého tréninku bylo slovní spojení „Grappler Arpáš“. Hrozbu, kterou slovenský a evropský medailový držitel z grapplingu a BJJ vystavuje, si v českém týmu všichni dobře uvědomovali. Stejně tak si to uvědomují i slovenští trenéři, kteří to brali jako bezpochyby největší zbraň. Česká strana zvolila stejnou taktiku jako v minulém zápase. Za každou cenu ubránit takedowny a když už se to náhodou nepovede, tak je třeba Arpáše zasypat na zemi údery, na které z grapplingu není zvyklý.

Zajímavými před-zápasovými fakty bylo, že Jakub Dohnal nikdy nebyl ani ve druhém kole – všechny zápasy ukončil vítězně v tom prvním – a že se s Arpášem už jednou v souboji potkal. Ne sice v MMA, ale v grapplingu. Tehdy zvítězil Arpáš.

Po těžkých trénincích přišlo na řadu shazování, které proběhlo hladce a bez jakýchkoliv potíží. U Kuby Dohnala dokonce i s tyčinkou jako bonus.

ZÁPAS

Hned od prvních minut byla k vidění pořádná přestřelka. Na zem se zápas dostal až ke konci kola, kde se Arpáš snažil nasadit páku na koleno, stejně jako v minulém zápase s Konrádem, ale Dohnal předváděl skvělou obranu.

Druhé kolo se neslo v nádechu „šachové partie na zemi“ tak, jak se od zápasu očekávalo. Větší kontrolu předváděl Dohnal a Arpášovi po většinu času dominoval z lepší pozice.

Do třetího kola šel Arpáš s jasnou instrukcí „Musíš ho ukončit“. Ačkoliv se sebevíc snažil a hned několikrát měl Dohnala, jak se říká, na lopatě, tak se vytouženého a potřebného ukončení před limitem nedočkal.

Po rozhodnutí bodových rozhodčích nakonec v poměru 2:1 na body zvítězil Jakub Dohnal a stává se tak prvním Finalistou, který se 17. 11. porve o titul v pražské O2 aréně.

Jakub Dohnal a jeho hodnocení zápasu.

„Soupeř mě ničím nepřekvapil. Byl prostě skvělý, přesně tak, jak jsem očekával. Měl jsem kliku, že mě ničím neutáhl. Překvapil mě i v postoji, kde se snažil trefovat „capáky. Když jsem tušil, že půjdu s Arpášem, tak jsme to ale s týmem v gymu trénovali a připravili se na něj.“

Lístky na FINÁLE – Ticketportal.cz

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here