Jubilejní turnaj si vyžaduje něco speciálního. A tak tu máme zápas, o kterém se mezi fanoušky a promotéry již roky mluví a nakonec se skutečně i odehraje.

Není potřeba hymny, titulu, průvodu ani žádných dalších okrasných gest (byť k tomu většina z nich bude patřit)

Stačí jen říct:  Ondřej“Spejbl“Hutník vs Petr Vondráček

Při vší úctě k ostatním skvělým jménům domácí scény. Toto jsou dva bojovníci, kteří drží noty v rukou, podle kterých se hraje již 20 let.

Vondráček se v den zápasu bude blížit 41 narozeninám. Veterán s více, než 80 profesionálními zápasy. Vyhrál K1 turnaj v Miláně a jako jediný Čech startoval opravdu pravidelně v Japonsku, v nejslavnějších dobách K1.

Poslední tři zápasy Petr vyhrál, ale jestli se v kariéře něčemu rád vyhýbal tak to byly souboje s domácími borci. Postavil se Schiltovi, Ignashevovi a dalším esům, ale s žádným Čechem nešel poctivých 16 let. A většinou k tomu pravda ani nebyl důvod.

K závěru své kariéry však změří síly s dnes již dalším veteránem, který má 102 zápasů ve kterých nasbíral 88 vítězství a mnoho světových titulů a skalpů. Ondřej Hutník se celou kariéru utkával s nejlepšími ve své váze a jen málo jej dělilo od snové zahraniční kariéry. Doma téměř neprohrával a stejně jako Vondráček ani on neměl doma příliš s kým bojovat. Výjimkou byl Hansgut na začátku kariéry. Žák v roce 2007 a naposledy Soukup před třemi lety.

Mezi oběma borci je navíc trochu té rivality. Vondráček napadl roh svého soupeře právě po vítězství nad Soukupem a ani jindy si nejsou tihle dva kohouti na jednom smetišti úplně blízcí.

Hutník bude v zápase o 5 let mladší. To by měla být jeho největší výhoda společně s dokonalým a těžko překonatelným obráceným gardem.

Vondráček konečně jednou nebude mít vyššího soupeře, se kterými vždy bojoval, ale se stejně velkým Hutníkem bude i tak nastupovat do zápasu jako ten komu se věří méně. Ovšem seznam kvalitních těžkých vah, které již v kariéře potkal, a bomby v úderech stále zůstávají, společně s kvalitním trenérem Petrlíkem mu dává také velké šance na vítězství.

Nezbývá než se těšit a věřit, že až se 4. května posadíme na svá místa. Hostina s Titány pro nás bude připravena!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here