Trenér Brandon Gibson: Zákaz činnosti může Jonu Jonesovi prodloužit kariéru

Více než čtyři roky byl Jon Jones nejaktivnějším držitelem mistrovského pásu. Od roku 2011 dokázal desetkrát zvítězit a stát se dominantním šampionem. Jonovi vrtochy v osobním životě ho však připravily o spousty zápasů. Boxerský trenér Jackson Wink academy Brandon Gibson tvrdí, že delší pauzy mohou Jonovi naopak prodloužit kariéru.

Dva pozitivní dopingové nálezy a bizarní autonehoda vzaly Jonesovi několik let z jeho zápasnického života. Při svém návratu všem ukázal, kdo je opravdový král. KO ve třetím kole porazil Daniela Cormiera a vzal si zpět svůj pás. Druhý den však znovu přišla USADA a zakázala Jonesovi zápasit na více než rok.

Nyní čeká Jona souboj s Alexem Gustafssonem a svůj pohled na Jonesovu situaci přinesl i Brandon Gibson.

„Během nucené pauzy u Jona nedocházelo k otřesům mozku. Zůstával mentálně silný. Péče o jeho tělo i mysl zůstávala na nejvyšším levelu. Nedostával se do situace, kdy jde tělo do boje. Pouze rozvíjel svoje dovednosti a techniky, což je pro boj klíčové. Je mu 31 let a má před sebou ještě dlouhou kariéru. Pokud by zápasil třikrát až čtyřikrát do roka, jako tomu bylo dříve, mělo by to na Jona určitý dopad. Delší pauza měla pozitivní vliv na Jonův výkon. Porazil Ovince Saint-Preux a po dlouhé pauze i DCho, kdy přišel do oktagonu obrovsky motivovaný.“ 

Koncem roku přijde na řadu odveta za turnaj UFC 165. Jednalo se o možná nejlepší titulový zápas v historii a fanoušci se těší na další skvělou bitvu.

„Je vidět, že se Gustafsson obrovsky posunul. Stal se mnohem lepším bojovníkem. Zápasnicky opravdu vyspěl a my se musíme dobře připravit. Vymyslet do zápasu strategii, která bude fungovat. Myslím, že to bude zcela odlišný souboj.“  

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here