Tyron Woodley: “Nechci Maiu nazývat hlupákem, ale vzít zápas s Masvidalem bylo sakra hloupé.”

UFC titul welterové váhy byl poslední půl rok pod záštitou jmen jako Woodley a Thompson. Jiní adepti, jako třeba Demian Maia měli smůlu a museli se tak zařídit jinak. Konkrétně Maia, je podle snad všech fanoušků právě tím největším aspirantem na titulovou šanci. Místo čekání však zvolil variantu zápasu s Jorgem Masvidalem jež převálcoval Cowboye Cerroneho. Zápas Mai vs. Masvidal nás čeká už příští víkend na UFC 211.

Na UFC Unfiltered podcastu prozradil Woodley co si o tom myslí.

“Bohužel pro Maiu, přijal ten zápas týden před naším zápasem s Wonderboyem. Podle mého názoru to byl špatný tah. Měl počkat na to, jak náš zápas dopadne. Kdyby počkal, mohl jít semnou třeba za měsíc o titul. Nebyl jsem totiž zraněný ani nic podobného. Nechápu proč se tak vystavil riziku a pro něj vůbec nejhoršímu matchupu s nepříjemným soupeřem. ”

“Nechci ho nazývat hlupákem, ale bože, tohle bylo sakra hloupé. ”

Maia je momentálně na šňůře 6 vítězství v řadě. Pět z těchto soupeřů byli TOP 5 vyzyvatelé a 3 z nich ukončil na submissi.I navzdory této úctyhodné sérii, Maiovi nebyla nabídnuta titulová šance. Woodley už momentálně trénuje na svou další obhajobu, která by podle všeho měla být někdy v červenci. Pro Maiu je tohle docela prekérní situace, neboť moc času nemá, a pokud by chěl být tím červencovým soupeřem, musel by Mavidala porazit opět tak hladce a rychle jako naposledy Condita.

“Je hodně bojovníků, kteří říkají, že budou bojovat s kýmkoliv a kdekoliv, málo kdo to takhle vážně ale dělá. Pokud by chtěl semnou zápasit Conor McGregor, má tu šanci. Stejně jako Bisping, GSP, Nick Diaz nebo Nate Diaz. Všichni tito chlapi šanci dostali, nikdo ale nechtěl. ”

“Když oznámíme zápas, znamená to, že je už podepsaný. ”

UFC 211 je už za dveřmi a Woodey si svým tipem netají a myslí si, že Maia přes Masvidala neprojde. Podle něj má Masvidal skvělou obranu takedownů, dobrý postoj a udržování vzdálenosti. Pokud se to ale Maiovi povede a projde přes Masvidala, Woodleyemu to nedělá žádné vrásky.

“Pokud s ním budu bojovat, dostane KO. Nepovede se mu žádný takedown. Bude sprawl a následuje KO. ”

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here