UFC 218 Henry Cejudo vs. Sergio Pettis PREVIEW

Chcete titulovou šanci s Demetriousem Johnsonem? Vyhrajte! (tedy v případě, že se nevrátí zraněný Benavidez)

Henry Cejudo (11-2) vs. Sergio Pettis (16-2)

Odměna je jasná. Zápas o titul s králem divize. Henry Cejudo tuhle příležitost už jednou dostal, avšak na výsledek KO v prvních minutách zápasu by nejraději zapomněl. Nyní už můžeme s jistotou říct, že se ze zápasu s šampiónem poučil. Dostal bití, zjistil, že se musí zlepšit a taky to udělal. I když od onoho zápasu s šampiónem nastřádal 1 prohru a 1 vítězství, změna a pokrok byly enormní. S Benavidezem prohrál těsně na body a v zápase s Wilsonem Reisem mnohým připadal jako malá verze Conora McGregora.

Mladý Pettis stihl ve svých 24 letech nasbírat už 9 zápasů v UFC. I když začátek nebyl úplně nejlepší, tak vyhrál většinu, přesněji 7 z 9 zápasů. Za zmínku stojí obzvlášť jeho současná forma 4 vítězství v řadě, navíc pokaždé podtržené skvělými výkony a jednostrannými dominancemi.

Klíče k vítězství

Navzdory zlaté olympijské medaili z wrestlingu se většina zápasů Cejuda odehrálo právě v postoji. Všestranný Cejudo nyní trochu změnil styl a z boxerského postoje přešel na ten široký, z karate, podobný McGregorovu. V posledním zápase mu to klaplo přímo skvěle. Nebezpečného Reise svým postojem, precizním udržováním vzdáleností a protiúdery zničil bez jakýchkoliv problémů a vysloužil si ocenění výkon večera.

Sergio Pettis je držitelem černého pásu v Taekwondu a Roufusport kickboxu, což z něj dělá excelentního postojáře. Mladší z bratrů Pettisu vyznává dobře takticky připravený styl boje a chytání soupeřů s přesnými kopy a údery. V zápase s Cejudem bude klíčem k vítězství nenechat se vzít na zem.

Budu se v tomhle opakovat, ale opět je to zápas na turnaji 218, který je důležitý pro celou divizi.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here