Zápas, který může rozhodnout o dalším vyzyvateli pro titulový souboj v lehké váze. Je to ale možná také utkání, které figuruje coby potenciální náhradní plán, kdyby se náhodou něco stalo s Khabibem nebo Conorem, ačkoliv oba úspěšně navážili.

Zároveň to je ale střetnutí, u kterého jen málokdo věří, že se tito dva ještě nepotkali. Prostě na to nikdy nedošlo a teď z toho může být mač jako z videohry.

Tak či tak je hlavní zprávou návrat El Cucuye do klece po roce, kdy uškrtil Kevina Leeho, který se mimochodem také připravuje jakoby na UFC 229, kdyby se náhodou něco nepovedlo a sháněl by se náhradník. Ferguson si prodělal hodně bizarní zranění ve studiu a tím znovu zamezil divákům možnost vidět jeho zápas s Khabibem na UFC 223, který už byl tolikrát zrušený.

Nyní je ale zpátky a hned na něj bude čekat muž, kterému dříve celá lehká divize patřila a který se podle všeho dokázal ve své hlavě vrátit zpátky do módu, kdy si zase věří. Řeč je o Anthonym Pettisovi, který si naposledy na UFC 226 skvěle poradil s Michaelem Chiesou a ukončil ho ve druhém kole na submisi. Otázkou však zůstává, nakolik byl Chiesa nebezpečným soupeřem vzhledem k tomu, jaké měl podle svých slov obrovské problémy se shazováním a nakonec oznámil přechod do welteru.

Ať už se Pettis vrací ke své někdejší formě nebo ne, jasným favoritem na vítězství je Tony Ferguson, který naposledy prohrál v roce 2012 s Michaelem Johnsonem a celkově má za kariéru pouze 3 porážky. U něj pouze zůstává otázka, jak se dokáže vrátit po nečekaně závažném zranění kolena.

Na papíře je to fantastický match-up a právě díky problémům a překážkám obou dvou tady funguje určitá nejistota, která vždy dodává zápasům potřebnou jiskru. Z historie je známé, že Pettisovi nikdy nesvědčilo, když na něj soupeři tlačili, a to Tony Ferguson umí výborně. Jeho neortodoxní styl zaměřený především na útok by mohl způsobovat Pettisovi problémy, ale ona je vůbec otázka, jaký Ferguson se v kleci objeví.

Tony toho na sobě hodně změnil za poslední rok a především otevřeně hovořil o tom, jak mu výrazně pomohlo, že přestal s pitím alkoholu. Ne že by to nějak přeháněl, ale sám přiznal, že ho to limitovalo a nyní naopak cítí, že by mohl potvrdit svůj plný potenciál.

Anthony Pettis bude nejúčinnější ve chvíli, kdy si dokáže udržet odstup a nechá za sebe mluvit svůj prvotřídní postoj, ale jakmile bude zkrácena vzdálenost, můžeme očekávat válku především ze strany Fergusona a tam bude záležet i na tom, zda ji Pettis dokáže ustát.

Ferguson může hodně ztratit, pokud by s Pettisem prohrál. Byl právoplatným majitelem pásu prozatímního šampiona lehké váhy a pokud chce mít jasný příští zápas s vítězem Khabib/Conor, nesmí si dovolit klopýtnout právě v tomto utkání.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here