UFC Fight Night 109 – PREVIEW a veškeré info

UFC Fight Night 109

UFC (Fight Night 109) se tento týden přestěhovalo do švédského Stockholmu,

kde představí hned několik mladých talentů, ale také elitní bojovníky. Hlavním tahákem večera bude největší hvězda švédského MMA a oblíbenec fanoušků z celého světa – Alexander Gustafsson, který se vrací zpět do hry a zároveň si zajistit titulovou šanci. K vidění bude celkem 12 zápasů, z toho hned polovina na hlavní kartě, která pro české a slovenské diváky poběží od 19:00 na Nova Sport 2

Představení hlavní karty (v závorkách oficiální navážené váhy)

Jack Hermansson (14-3; 186lb) vs. Alex Nicholson (7-3; 185lb)

Zápas střední váhy dvou pro většinu neznámých borců. Oba své poslední zápasy prohráli, a pokud se budou někdy chtít dostat aspoň trochu, na radary fanoušků, tak teď mají tu nejlepší příležitost. Alex Nicholson ve svém posledním zápase, kdy prohrál se Samem Alvey dokázal, že bojovat umí a hlavně to, že toho neskutečně hodně snese. Jack Hermansson jako všestrannější bojovník s dobrým boxem a chytrým pohybem je považován za favorita. Pokud by někdo chtěl jít v zápase na zem, tak právě Hermansson.

Tip: Hermansson na body

Oliver Enkamp (7-0) vs. Nordine Taleb (11-4)

Prvoplánově se měl Nordine Taleb postavit proti Vikingovi zvaném Emil Meek, ten ale musel dva týdny před zápasem, kvůli zranění odstoupit. Na poslední chvíli dostal šanci a zápas přijal nováček Oliver Enkamp, pro kterého to bude UFC debut a zároveň neskutečně těžký první zápas, ať už kvůli krátké přípravě nebo tomu, že Taleb je o dost zkušenější bojovník s velkou výškovou převahou.

Tip: Taleb na body

Razak Alhassan (7-0; 170lb) vs. Omari Akhmedov (16-3; 171lb)

Zápas dvou welterových ranařů. Alhassan má na svém kontě 7 zápasů, z toho 7 KO. Jeho nejdelší zápas trval něco kolem 90 sekund, což o něčem svědčí. V UFC si minulý rok odbyl svůj debut a hádejte, jak dopadl – jeho soupeř Charlie Ward byl za necelou minutu vyřízen a Razak slavil úspěch, přesně podle jeho představ. Jeho druhým soupeřem v UFC bude ruský tvrďák Omari Akhmedov. Ten se sice nepohybuje nikde kolem elitní 15, ale v zápasech předvedl vždy solidní podívanou a bojové kvality. Hlavní zbraní ruského bojovníka je síla a takedowny. V zápase proti nebezpečnému Alhassanovi bude nejspíš chtít předvést inteligentní boj a nepouštět se do větších přestřelek. A jelikož ani jednomu z borců nepůjde o žádné umístění v žebříčku apod., můžeme očekávat nelítostný a atraktivní souboj.

Tip: Alhassan 1. kolo TKO

Peter Sobotta (16-5-1; 171lb) vs. Ben “Killa B“ Saunders (21-7-2; 168lb)

Souboj dvou veteránů. Saunders se letos v lednu vrátil po další roční pauze a v tříkolové bitvě porazil Courta McGee. V posledních 5 zápasech si tak drží velmi slušnou bilanci 4 vítězství. Sobotta je na tom podobně a vyhrál 3 ze 4. Stylisticky nás čeká zajímavý matchup. Sobotta je zkušeným jiu-jitsu specialistou, avšak zapracoval také na svém postoji. Saunders umí být na zemi rovněž nebezpečný, ale jeho hlavní specialitou je kopání a využívání své výšky a dosahu, v čemž si naprosto libuje.

Tip: Saunders na body

Volkan Oezdemir (13-1; 206lb) vs. Misha Cirkunov (13-2; 206lb)

Volkan Oezdemir přišel do UFC, jako velký outsider (podle sázkařů) porazil Ovince Saint Preux a rázem je na 5. místě žebříčku polotěžké váhy. Jeho soupeř Cirkunov si cestu na 7. místo žebříčku polotěžké váhy těžce vypracoval, když vyhrál všechny jeho 4 zápasy v UFC. Díky poslednímu dominantnímu vítězství nad bojovníkem Nikita Krylov, je považován za jednoho z žhavých adeptů na ty nejvyšší příčky a možné titulové šance. Oezdemir je silný a agresivní bojovník, který trénuje pod vedením Henri Hoofta (trenéra Anthonyho Johnsona), do zápasu jde však opět jako outsider, neboť bookmakeři více věří všestrannému Cirkunovi a jeho černému pásu v brazilském jiu-jitsu, který by mu měl pomoct v cestě za vítězstvím.

Tip: Cirkunov 2. kolo Submission

Alexander Gustafsson (17-4; 205lb) vs. Glover Teixeira (26-5; 206lb)

Hlavní zápas večera obstará bitva o titulovou šanci v polotěžké váze. Vítěz totiž s největší pravděpodobností půjde do souboje o titul s vítězem z dvojice Cormier/Jones. Gustafsson si po těsné prohře v titulovém boji s Cormierem spravil výhrou chuť na Janu Blachowiczovi, což ho zařadilo na první místo žebříčku polotěžké váhy. Zkušenější Brazilec Glover Teixeira si v posledním zápase šikovně poradil s Jaredem Connonier, kterého skoro celých 15minut kontroloval na zemi a předváděl jiu-jitsu na té nejvyšší úrovni. Gustafsson bude chtít boj s co největší pravděpodobností držet v postoji, neboť to je část hry, ve které vyniká. Dopomáhat mu k tomu bude jeho vysoká procentuální úspěšnost obrany takedownů. Jako bývalý boxer má velmi propracovanou techniku a v kombinaci s jeho výškou patří k těm nejlepším postojářům divize. Glover Teixeira v postoji využívá své silné a tvrdé rány s oblíbeným levým hákem.  Proti Gustafssonovi bude ale asi tím, kdo bude chtít dostat zápas na zem a využít své již zmiňované jiu-jitsu. V posledních 13 ze 14 zápasů, které Teixeira zvítězil, to bylo díky ukončení před limitem. Bude tedy zajímavé sledovat, jaké borci zvolili taktiky a kdo bude udávat tempo zápasu.

Tip: Gustafsson 2. kolo TKO

Video z vážení:

 

Prelimsy

Pedro Munhoz (136) vs. Damian Stasiak (134)

Trevor Smith (186) vs. Chris Camozzi (186)

Reza Madadi (156) vs. Joaquim Silva (156)

Nico Musoke (171) vs. Bojan Velickovic (170)

Darren Till (176)* vs. Jessie Ayari (170)

Marcin Held (156) vs. Damir Hadzovic (156)

 

 

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here