UFC Fight Night: Swanson vs. Lobov – PREVIEW hlavní karty

Představení hlavní karty:

Jake Ellenberger (31-12) vs. Mike Perry (9-1)

První zápas hlavní karty otevře duel dvou borců, kteří své poslední zápasy prohráli. Ellenberger se sice udržel v TOP 15, ale naposledy prohrál trochu kontroverzním stylem s Jorge Masvidalem, když se mu zasekl prst na noze v pletivu a nemohl ven. Mike Perry byl dlouhou dobu neporažen. Narazil až ve svém posledním zápase na druhého postojáře Alana Joubane, který ho utahal na body. Mike Perry je známým knockout artistem a své zápasy se snaží vždy ukončovat. Ellenberger je veterán s dobrým postojem, proti Perrymu však bude pravděpodobně chtít jít na zemi.

Joe Lauzon (27-13) vs. Stevie Ray (20-6)

Veterán UFC Joe Lauzon jde do dalšího zápasu, po celkem, jak sám uznal, nezaslouženém vítězství nad Marcinem Heldem. Joe to má po celou dobu jeho kariéry jako na horské dráze. Výhra střídá prohru a nedaří se mu dostat na nějaký ten větší ‚win-streak‘. Není to však vůbec nudný bojovník. Na svém kontě má – 1 výkon večera, 7 zápasů večera, 1 KO večera, 6 submissí večera. Právě submisse jsou jeho specializací a nejoblíbenějším typem ukončení soupeře. Jeho nynější soupeř Stevie Ray má v UFC pouze 5 zápasů, z toho 4 vyhrál a rád by si to namířil do TOP 15. Jedná se o silného a všestranného bojovníka, pro kterého bude však veterán Lauzon největším dosavadním kariérním testem.

John  Dodson (19-8) vs. Eddie Wineland (23-11-1)

Další knockout artist, tentokrát o něco lehčí v bantamové váze – John Dodson. Dodson byl hodně dlouho TOP vyzyvatelem, jeho současná pozice je však trochu neznámá. V bantamu nemá žádnou větší výhru a v muší váze sedí na trůnu Demetrious. Tento zápas by měl o jeho postavení v bantamu rozhodnout. Proti němu Eddie Wineland, kterého dlouhou dobu trápily různá zranění a zdravotní problémy. Nedávno se však vrátil, 2x knockoutoval soupeře a je připravený se opět zapojit do bojů o nejvyšší příčky. Čeká nás velká přestřelka dvou skvělých postojářů. Dodson patří k nejtvrdším ranařům už odjakživa. Jeho specialitou jsou protiúdery, kterými vypíná svým soupeřům světla a posílá je k spánku. Wineland je rovněž nebezpečným postojářem, vybavený excelentním boxem.

Ovince Saint Preux (19-10) vs. Marcos Rogerio De Lima (15-5-1)

V zápasu polotěžké váhy mezi OSP a de Limou se můžeme těšit na pořádnou přestřelku. OSP už sice není to, co býval a v posledním zápase mu kondice odešla už po prvním kole, ale jeho soupeř je na tom podobně a své zápasy ukončuje obvykle v prvním nebo druhém kole, ať už vítězstvím nebo prohrou. OSP je známý velkou silou, nikdy to nebyl nějaký technik. Jeho levá noha a levá ruka dokážou rozdávat pořádné rány a ukončovat soupeře, což dokazuje i 10 KO na jeho kontě. Rogerio de Lima je totální zvíře. Od samého začátku zápasu naběhne do soupeře a posílá ty nejtvrdší rány a kopy, kterými chce ihned zápas ukončit. Povedlo se mu to už 14x.

Al Iaquinta (12-3-1) vs. Diego Sanchez (29-9)

Iaquinta se po dvou letech vrací zpátky do klece. Naposledy porazil Jorge Masvidala. Místo pokračování ve vítězné sérii však raději začal vyjednávat s UFC o nové smlouvě. Jednání se tak trochu protáhla, 2 roky jsou za námi, Masvidal ve Welteru TOP vyzyvatel a Iaquinta 2 roky nic.

Proti němu veterán Sanchez, který v posledních letech střídá prohru s výhrou. Co se stylu týče, Iaquinta je strategickým postojářem. Nejvíce těží ze svých přesných protiúderů a solidního wrestlingu, který mu pomáhá udržet zápas na nohou. Diego Sanchez byl v dobách své největší slávy takovým tím záporákem, který své soupeře trápil ve všech kolech a nikdy se u toho neunavil. Zdobí ho silné ruce a wrestling.

Cub Swanson (24-7) vs. Artem Lobov (14-12-1, 1 NC)

Nyní už konečně hlavní zápas večera. Protekční Cub Swanson proti jednomu z nejlepších a nejtvrdších borců napříč váhovými divizemi – Artemu ‚GOAT‘ Lobovovi….ne, teď už vážně. Cub Swanson má za sebou parádní vítězství z ještě parádnějšího zápasu – který se ucházel o zápas roku 2016 – s Doo Ho Choiem. To ho vyšouplo až na 4. místo žebříčku pérové váhy a jednoho z adeptů na titulovou šanci. Proti němu se ukáže Artem Lobov, který v UFC ještě nic moc nedokázal, snad jen to, že je sparring Conora McGregora. Což pravděpodobně stačí k tomu, dostat se do hlavního zápasu hlavní karty proti TOP vyzyvateli. Ne, že by byl Lobov nejhorší bojovník UFC, to vůbec. Je to tvrdý postojář, který toho hodně snese. Čeká ho jistojistě největší test kariéry –  Cub Swanson. Ten ve své kariéře posbíral celkem 9 bonusů. Jde o velice všestranného borce. Černý pás v jiu-jitsu, vytříbený postoj. Z Lobova má v plánu udělat odstrašující příklad pro všechny ostatní bojovníky, kteří by se bez zásluh měli utkat s TOP vyzyvateli…

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here