BLOG UFC v Česku: ŠÍLENOST a lži o Vémola vs. Végh, aneb jak ex-UFC bojovník a místní domlouvají UFC zápasy

Skvělou novinku v podobě historicky první UFC akce na české půdě dokázalo hned několik spekulací pěkně zamotat. Nenechte se ale zmýlit, nic není tak, jak se na vás z mnoha stran chrlí.

Hned na začátku si pojďme ujasnit jednu věc. UFC je doslova monstrózní gigant, kterého české nebo slovenské hvězdičky a jejich „zápasy století“ absolutně, ale absolutně nezajímají.

Jakmile se totiž tato novinka oznámí oficiálně i samotnou organizací, znamená to, že se po lístcích okamžitě začnou pokukovat lidé z celé Evropy a o výletu do naší krásné a historické Prahy budou přemýšlet i fandové z USA. Jde zkrátka o globální událost, která se v pohodě nejen uživí, ale i pořádně vydělá bez místních aférek a trashtalků.

Je hezké, že se na vás z různých stran valí spekulace, že za UFC v Česku má zásluhu ten nebo ten a že ten nebo ten se snaží domluvit tamten zápas. Stejně absurdně, jak se tohle čte, tak je to i v reálu.

Další věc. Bohužel, Karlos Vémola, jakožto jeden z hlavních adeptů na UFC v Praze ani nikdo z jeho týmu neoplývá schopností, díky které by mohl domlouvat či ovlivňovat matchupy UFC nebo se tam dokonce za někoho přimlouvat. Sám v něm není, a i kdyby, nejste-li Conor McGregor, který se díky své moci dlouhodobě přimlouvá za Artema Lobova, nikoho z UFC to zajímat nebude.

UFC si své bojovníky vybírá velmi pečlivě a rozhoduje hned několik faktorů. Jedním z hlavních je perspektiva do budoucna, samozřejmě kvalita a pěkná řádka adekvátních poražených soupeřů, pak jakási jistota, že nehrozí pozitivní nález od USADA a další. Počet followerů na instagramu nebo obliba u místních fanoušků bohužel příliš velkou roli nehraje.  Stačí se podívat na UFC v Polsku, kde se místní hvězdy také obešly obloukem. Evropská sestava UFC už tak sčítá dost kvalitních a atraktivních bojovníků, kteří se do Prahy rádi podívají a nalákají fanoušky z okolních států.

Hlavní UFC matchmaker je Sean Shelby a spolu s ním tuto práci vykonává Mick Maynard. Pouze tihle dva pánové zodpovídají za to, v jakém složení bude startovka UFC vypadat. A podržte se, jinak tomu nebude ani v Praze. Skoro jistou účast, jakožto jediná česká zástupkyně nejprestižnější organizace, má na pražském UFC tak maximálně Lucie Pudilové. Ostatní mohou zatím jen doufat.

U nás to bohužel nevědomky schytal Attila Végh, který se nyní stal terčem fanoušků kvůli nepodloženým informacím a spekulacím, že to teď dokonce vypadá, že on odmítl zápas v UFC, který mu za pomoci své organizace a managementu domluvil Karlos Vémola. Ano, vy, co pravidelně UFC a jejich politiku sledujete, asi teď nevěřícně kroutíte hlavou.

Až tedy příště budete číst titulky velkých medií, či místních hvězd nebo organizací o zápasech v UFC, zásluhách, přimlouváních apod. tak si na tohle vzpomeňte.

UFC si do toho kecat rozhodně nenechá.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here