ŠUDA VS. KUTIL II. – ZÁPAS ROKU !!!

Zatímco příznivci světové K1 se těší na poslední zápas HOOST vs, AERTS, tak milovníci domácího scény boxu se se stejným očekáváním těší na 7.11., kdy nás čeká možná na dlouhá léta posldní zajímavý boxerský zápas s ryze čekou účastí.

ŠUDA vs. KUTIL II.

Především tito dva poslední 12 let společně s dalšími výraznými jmény jako byly Kraj, Konečný, Kracík a Adámek utvářeli povědomí a celou scénu profesionálního boxu v Čechách.

Kutil se po účasti na MS mezi amatéry rozhodl přejít mezi profesionály a v prvních 16 zápasech odcházel neporažen. Následně prohrál dva důležité duely s Kuziemskim (ten to následně dotáhl až na boj o titul WBO, kde prohrál) a s Okothem, kterému pak porážku po tříleté pauze vrátil, ale pro žebříček směrující k velkým titulům již bylo pozdě.

Kutil se chtěl rozloučit před dvěma roky utkáním s dávným rivalem Šudou, ale v 8 kole zápasu ve kterém do té doby na body zřejmě vedl (neviděl jsme lístky) Šuda trefil tvrdý úder na čelist a Kutil s nepříjemnou zlomeninou zápas prohrál.

Šuda není čistokrevný boxer, ale dokázal být vždy univerzálem, který je nebezpečný především svou dělovou ránou a velkou odolností, kterou předvedl nejlépe ve svém nejslavnějším zápase, který dodnes patří k největším a nejhezčím duelům, které jsme mohli na domácí půdě sledovat. Firat Arslan byl na cestě ke hvězdám a dovolil si přijet do Prahy v době, kdy již směřoval k zajímavým zápasům. Šuda měl bilanci teprve 5-0 a Arslan si přijel pro titul Interim WBA.

Se zlou se však potázal. Do Prahy přijel s bilancí 18-2 a čerstvou remízou s Tokarevem ze zápasu o Interim IBF titul. Šuda měl být jen zastávkou k dalšímu velkému zápasu. Arslan měl dlouho převahu, ale Šuda byl neuvěřitelný a ve 12 kolovém zápase přivedl Arslana k zoufalství a diváky k nirváně.

Bohužel osud obou se nevyměnil a zatímco Arslan posléze nabral opět dech a dodnes je 12 světa, byl šampiónem IBF a WBA a boxuje o statisíce Eur, tak Šuda sice nasbíral celkem 16 titulových zápasů, ale ty opravdu velké a finančně zajímavé se mu vyhnuly. Diváci jej dobře znají i ze zápasů K1 a především jeho pražského utkání s Goodridgem na který přišlo do O2 arény přes 7.000 lidí.

Oba borci se potkávají podruhé a naposledy. Oba údajně podstupují nesmírně tvrdou přípravu, když Kutil se připravuje ve svém gymu s Toljou, Adámkem a dalšími a Šuda je v rukách Filipa Miňovského.

Očekává se, že v zápase na 10 kol by měl Kutil vpodstatě předvádět box na dlouho trať. Tedy sbírat body a trápit Šudu svým vytříbeným pohybem a rychlými úhyby před údery. Šuda by měl spoléhat na to, že trefí párkrát tvrdé

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here