Agent Jona Jonese: Cormier a Gustafsson jsou logická volba

Génius boje je zpět. Král MMA může zápasit ještě tento rok. Patnáctiměsíční trest od USADA vyvolal řadu ohlasů – pozitivní i negativní. Všichni se ale shodneme, že návrat Jona Jonese je událost, kterou UFC nutně potřebuje.

Kdo bude prvním soupeřem neporaženého šampiona? Malki Kawa, Jonesův dlouholetý agent prozradil, že ideální volbou může být Alexander Gustafsson či držitel dvou pásu Daniel Cormier. Jones chce zpět svůj titul polotěžké váhy, neboť v oktagonu nikdy neprohrál a o pás přišel kvůli svým vrtochům v osobním životě.

Kawa věří, že vše záleží na Cormierovi. DC chce vytoužený money fight s Brockem Lesnarem a pokud se tak stane, mohl by Jones čelit švédskému boxerovi Gustafssonovi. Kawa dokonce spekuloval, že by UFC mohlo DCmu odebrat pás polotěžké váhy a nechat o něj bojovat právě Jona s Maulerem. Pokud se Daniel rozhodne obhajovat titul v 93,5 kilogramech, Jones je jasná volba.

„Myslím, že Jon má právo bojovat o pás polotěžké váhy. Pokud se DC rozhodne obhajovat pás 93,5 kilogramů před soubojem s Lesnarem, Jon si ten souboj zaslouží. Jsou tu dvě logické možnosti a uvidíme, jak s Cormier rozhodne. Jones chce zpátky jeho pás. Daniel má oba a tvrdí, že si počká na Brocka Lesnara, takže nevím, jak to dopadne“.

Kdy Jon opravdu vstoupí do oktagonu, zatím není jasné. Dana White potvrdil, že hlavní zápas na UFC 230 Jones nedostane, tak se otevírá možnost zápasit začátkem příštího roku.

„Musíme vyřešit s UFC pár záležitostí. Není to o tom, že nemůžeme zápasit, ale je tu pár faktorů, které zatím brání společné dohodě. Na UFC 230 Jon nenastoupí“.

Rivalita mezi Cormierem a Jonesem je ozdobou MMA. Jones porazil DCho na UFC 214, avšak neprošel dopingovým testem. Celou aféru všichni velmi dobře známe a v minulém týdnu jsme se konečně dočkali výsledku. 15 měsíců zákaz činnosti. Dle vysvětlení USADA Jones celou dobu spolupracoval, nelhal a prokázal, že se látka do jeho těla dostala bez Jonova přičinění. Navíc se jednalo o substanci, která nemá vliv na výkon v oktagonu. Né všichni tomu ale věří a nazývají Bonese podvodníkem.

„Cormier bude bojovat v polotěžké váze s Jonem nebo čekat na Brocka Lesnara. Nevím, jakou cestu si zvolí“.

Ať se nám to líbí nebo ne – Jon Jones je zpět. Patnáct měsíců je dostatečný trest neboť přišel o část kariéry ve svých nejlepších letech. Sám Cormier řekl, že Jones dopovat nepotřebuje. USADA tvrdě šlape bojovníkům na paty. Známe mnoho případů, kdy zápasník dostal několikaměsíční trest a nakonec se ukázalo, že nedopoval. Toto je i případ Bonese, který je všeobecně považován za nejlepšího bojovníka, který kdy vstoupil do oktagonu. V roce 2019 se Jon k naší radosti určitě vrátí a my si budeme užívat zápasy, které nikdo jiný předvést nedokáže.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here