Alistair Overeem: “Jakmile porazím Werduma, vezmu mikrofón a vyzvu Stipeho o titul.“

Blíží turnaj UFC 213 má na stole opravdu naloženo. Titul ž. bantamové váhy, prozatímní titul střední váhy a také rozsouzení, kdo pravděpodobně dostane další titulovou šanci v divizi těžké váhy.

Mluvíme samozřejmě o bojovnících Alistair Overeem a Fabricio Werdum. Oba tyto borce sice současný šampión už knockoutoval (UFC 198, UFC 203), ale stále se drží mezi elitou a těžko jim nedat další šanci.

Overeem, který nedávno porazil Marka Hunta má jasno. Když porazí Werduma, vezme do ruky mikrofon a vyzve šampióna Miocice.

“Poté, co mi rozhodčí zvedne ruku, popadnu mikrofon a vyzvu Stipeho o titul těžké váhy. Jediný zápas, který by po této výhře dával smysl je právě o titul s Miocicem.“

Oba aktéři UFC 213 se velmi dobře znají. Potkali se už dvakrát a toto bude takové dovršení jejich trilogie. Stav série je 1-1. První zápas v roce 2006 za PRIDE FC vyhrál Werdum. Druhý zápas byl zase ve STRIKEFORCE, kde zvítězil Overeem. Tentokrát to tedy bude jejich vzájemná premiéra v UFC.

Overeem je ohromený tím, jak se Werdum jako bojovník posunul a transformoval. Z jednotvárného grapplera do jednoho z nejvšestrannějších bojovníků divize.

“Naše předchozí zápasy můžeme studovat, jak chceme. Fabricio ale za tu uplynulou dobu předvedl neskutečnou práci a vyvinul se do všestranného bojovníka, na kterého si musíte dávat pozor a respektovat ho. Ať už chcete nebo ne.“

“Stejně tak jsem se zdokonalil i já. Všichni na sobě musíme neustále pracovat.“

V posledním zápas s Markem Huntem předvedl Alistair snad nejlepší výkon jeho kariéry. Tedy aspoň té ‚novodobé‘. Bojoval chytře, udržoval vzdálenost a nedal Huntovi šanci trefit jeho ne až tak odolnou bradu. Oblíbenými koleny z klinče Hunta následně ukončil. Vezmeme-li v potaz, že Mark Hunt nedávno totálně zničil mladého a rozjetého Derricka Lewise, Overeemova výhra tak nabírá ještě větší hodnotu.

Do Countdownu k UFC 213 se Overeem už nevešel. Tady je ale jeho vlastní video ze série The Reem, která je velice povedená a zavede Vás do každodenního života Overeema.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here