Jeho kariéra se zdála být pomalu u konce, ale USADA ve středu oficiálně oznámila, že Anderson Silva dostává roční zákaz se zpětnou účinností. To znamená, že jeho suspendace započala 10. listopadu 2017 a stejného data o rok později vyprší. Po 10. listopadu letošního roku bude tedy schopen návratu a pro tuto živoucí legendu jsou to přímo skvělé zprávy.

„Posledních devět měsíců bylo nesmírně náročných. Cítil jsem, že moje kariéra a všechno, pro co jsem tak tvrdě dřel, umíralo a moje budoucnost visela na vlásku. Ve svém srdci jsem věděl, že jsem neudělal nic špatného a plně jsem spolupracoval s USADA při jejím vyšetřování, abych to dokázal. Dnes mám obnovenou energii. Můj odkaz se vrátil. Teď se můžu soustředit na návrat a další kapitolu svého života po bojových sportech.“

Anderson Silva stále do dnešního dne patří mezi nejzásadnější postavy historie MMA. Od chvíle, kdy ho však Chris Weidman knockoutoval a ukončil jeho dominantní éru, už nebyl „Spider“ takový jako dřív. Jedna výhra, tři porážky, jeden převrácený výsledek kvůli pozitivnímu testu. Bilance, která se tak úplně nehodí vedle jména Anderson Silva.

Poslední pozitivní test se nakonec týkal kontaminovaných doplňků, které pocházely z brazilské lékárny. Na štítku nebyly vyjmenovány zakázané látky, které poté byly odhaleny laboratoří v Salt Lake City. Jednalo se o methyltestosteron a hydrochlorothiazid.

Silva potvrdil, že chce obnovit svojí aktivní kariéru.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here