Anthony Pettis ještě neřekl poslední slovo

Není tajemstvím, že bývalý šampión lehké váhy neprožívá v posledních letech zrovna nejlepší období své kariéry. Od porážky na UFC 185 je Pettisovo bilance dvě vítězství a pět porážek. Oblíbenec fanoušků se nemůže vrátit na vítěznou vlnu a přidat více zelených položek za sebou. Populární „Showtime“ kvůli zranění prohrál svůj poslední zápas s Dustinem Poirierem a stále se nemůže dostat zpět na vítěznou vlnu. Anthony rozhodně nic nevzdává a poskytl rozhovor pro The MMA Hour.

„Během své kariéry jsem měl spoustu zranění, ale tohle byla jen hloupá chyba. Chtěl jsem bránit body triangle, ale při snaze se otočit jsem si poškodil žebra. Nenapadlo by mě, že to zranění může být až tak vážné. Zjistil jsem to až po rentgenu“.

Poirier v úvodním kole Anthonymu zlomil nos, ale problémy začaly již mnohem dříve. Údajně zažil nejhorší přípravný kemp své kariéry kvůli vážným osobním problémům.

„Byl to nejspíš nejhorší kemp, který jsem absolvoval. Prošel jsem mnoha osobními problémy, které narušovali mojí koncentraci. I malé problémy v přípravě se mohou promítnout v zápase. Jsem již zkušený bojovník a vím, že i když trénink nejde podle vašich plánů, pořád se snažíte, aby byl co nejdynamičtější. Tenhle kemp nebyl.“

Pettis se v rozhovoru několikrát zmínil o mentálních stránkách boje a že je velmi důležité se s nimi vypořádat. Uznal, že kritika, která se na něj snáší je oprávněná a zároveň dodal, že největším kritikem je on sám.

„Upřímně, jsem sám sobě tím největším kritikem. Každý si udělá názor podle toho, co viděl v zápase. Nikdo ale nevidí mojí přípravu a všechny problémy, kterými si musím projít. Pro mě zápas s Jimem Millerem nebylo skvělé představení. Bojoval jsem dobře, ale nebyl to nejlepší výkon. Cítil jsem, že je to problém v hlavě“.

„Já se vrátím, jen to zabere trošku času. Nezůstanu dole navždy. Prokazatelně se stále zlepšuji, stále trénuji, stálé cvičím. Pořád se zlepšuji a jenom to musím ukázat v zápase. Je to velká věc, která souvisí s psychikou. Otevřeně říkám, že v zápase s Dustinem jsem se probudil ve tři hodiny ráno a cítil se skvěle. Porazil bych ho. Ale když pak přišel zápas, byl jsem špatný. Nezvládl jsem ten zápas mentálně a snažím se přijít na to proč“.

Kvůli zlomenině nosu a zranění žeber Pettis dva měsíce netrénoval, aby se mohl plně vyléčit a začít připravovat na zápas vs. Michael Chiesa 7. dubna na kartě UFC 223.

„V posledních zápasech jsem se zbytečně honil za pásem. Chtěl jsem ho okamžitě získat. Pořád jsem byl jen: další zápas, kdo bude můj další soupeř, kdy dostanu pás? Ale já spíše potřeboval odstraňovat chyby v mé hře, což teď doufám zlepšuji. Půjdu do zápasu bez ohledu, jak probíhal přípravný kemp a i kdybych se necítil dobře, za těch patnáct minut odvedu své maximum.“

„Nebudu otevíracím zápasem pro nové kluky v UFC. Nebudou si na mě zlepšovat své jméno. Byl jsem nejlepší na světě a vím, že pokud budu dělat věci správně, můžu se jim znovu stát.“

Zápas vs. Michael Chiesa by měl být jednou z ozdob turnaje UFC 223. Chiesa se poprvé představí v kleci od své porážky s Kevinem Leem.

„Soupeř nastoupí hladový a motivovaný, ale pro mě je to jen další chlap, kterého musím porazit“

Anthony Pettis, který se proslavil mimo jiné svým „Showtime“ kickem je mezi fanoušky velmi oblíbený. Poslední roky zažívá ústup ze slávy. Můžeme jen doufat, že Anthonymu neujel vlak a že stále promluví do našlapaného žebříčku lehké váhy.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here