BELLATOR 131 – ORTIZ vs. BONNAR – RIVALOVÉ SE KONEČNĚ PORVOU

15. listopadu tohoto roku se organizace Bellator chystá uspořádat velice zajímavý turnaj. V San Diegu se do oktagonové klece totiž proti sobě postaví dva velcí rivalové Tito Ortiz a Stephan Bonnar, dlouholetí zápasníci organizace UFC. Nakonec jejich vzájemné nesympatie vyústí právě v Bellatoru a to rovnou v zápase o titul šampiona polotěžké váhy.
Ortiz i Bonnar kolem sebe dlouhá léta kroužili jako supi, ale UFC je proti sobě nikdy nepostavila. Ortiz za svoji kariéru získal titul šampióna polotěžké váhy UFC a titul i mnohokrát obhájil.

Bonnar se k titulovému zápasu nikdy nedostal a dokonce byl dvakrát pozitivně testován na doping. Jeho posledním zápasem je duel s Andersonem Silvou z roku 2012, který prohrál TKO. Navždy však zůstane s Forrestem Griffinem tím, kdo zvedl UFC z popela v rámci skvělého zápasu ve finále první série TUF po které začalo do té doby velmi ztrátové UFC vydělávat. Zápas v Bellatoru pro něj bude premiéra. Ortiz si tu svoji odbyl již v květnu vítězstvím v prvním kole nad Alexanderem Shlemenkem.

Turnaj ale nabídne i jiná lákavá jména. V polotěžké váze se utkají i Muhammed Lawal s Tomem DeBlassem a ve střední váze bombarďák Melvin Manhoef s Joem Schillingem. A právě Schilling je velmi zajímavé jméno pro fanoušky Glory. Před nedávnem byl tento kickboxer ještě šampiónem pomalu, ale jistě umírající organizace a nyní se jako první velmi rychle přeorientoval na MMA. Jeho bilance 1-3 proti Melvinovi však zřejmě neobstojí. Leda by si Manhoef z nějakého nerozumu chtěl hrát čistě v postoji. Ale i tam si myslím, že je Melvin pořád lepším borcem. Tak či onak je Bellator evidentně v ráži a při penězích, které nyní utrácí kde může.

Hlavní zápas večera:
205 lbs.: Tito Ortiz vs. Stephan Bonnar

Rozpis zápasů:
155 lbs.: Michael Chandler vs. Will Brooks
205 lbs.: Muhammed Lawal vs. Tom DeBlass
185 lbs.: Melvin Manhoef vs. Joe Schilling

TEXT: Jiří Polzer

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here