Minulý týden se Georges St-Pierre pouštěl do teorií, s kým by mohl zápasit a s kým by to naopak nedávalo smysl. Vyjadřoval se také o Benu Askrenovi, který nikdy nebojoval v UFC, ale vždy byl považován za jednoho z nejlepších ve welterové váze. Ostatně GSP mu v tomto ohledu vyjádřil úctu a nevyloučil, že by se jednou mohli spolu utkat. Askren byl pozván do pořadu MMA Hour, aby k tomu sdělil svůj názor.

„Z toho, co jsem slyšel za zavřenými dveřmi, tak se mu líbí moje schopnosti. Je to koneckonců bojovník a většina bojovníků oceňuje, co jsem v MMA dokázal. Možná to nebylo nejblyštivější nebo nejkreativnější, ale vždy jsem se vytasil s unikátními dovednostmi a použil je tak, jako málokdo přede mnou a myslím si, že i po mně.“

Zatím se stále ještě neví, kdy a jestli se GSP dokáže vrátit zpátky po překonání nejnovějších zdravotních patálií, nicméně to nebrání Benu Askrenovi mluvit o jejich zápase, jako kdyby už měl proběhnout.

„Všechno, co vám stačí vědět, je to, že v roce 2019 přiletím do Montrealu a budu bojovat s GSP v Bell Centre. Zmlátím ho a zhruba 20 tisíc Kanaďanů na mě bude bučet, což bude fantastický pohled.“

Co ale s vyjádřením GSP-ho, že Askrena nikdo nezná?

„Říká: ‚No, bojoval bych s Benem Askrenem, patří určitě mezi tři nejlepší welterweighty na světě, ale moc lidí ho nezná,‘ což ve výsledku znamená tohle: ‚Neprodáme moc pay-per-view, já nevydělám moc peněz.‘ Ale zrovna v tomto bodě svého života se zajímáš o svůj odkaz – což jsi řekl v poslední větě – nebo se zajímáš víc o to, jak si namastit kapsu, o čem mluvíš právě teď?

Kdyby řekl: ‚Hele, chci si jen vydělat prachy,‘ tak bych ho za to nehanil. To je v pohodě. Chce si vydělat prachy. Ale potom neříkej, že tě zajímá tvůj vlastní odkaz a pak tě zase začnou zajímat peníze. Je to buď to anebo to. Prostě si vyber. Ale upřímně, UFC nedokáže vydělat peníze na někom, kdo není jenom ‚bouchač‘. Teď mluvím o Demetriovi – je to jeden z nejfantastičtějších bojovníků všech dob. Další, kdo by podle mě měl být obrovskou hvězdou, je Stipe Miocic. Přišel, obhájil pás v těžké váze víckrát než kdokoliv jiný, a je to prostě obyčejnej chlap, kterej chodí do práce.

Měl by pokaždé prodat milion pay-per-view, ale marketing UFC se staví pouze za ‚bouchače‘ a nedaří se jim naopak vyprofilovat někoho, kdo se jim do toho malinkatýho profilu nehodí. Takže zápas mezi mnou a GSP, pokud se chcete naučit, jak mě správně prodat, tak je to takhle – jsem neporažený, jsem olympionik, jsem americkej hrdina. Prodám milion pay-per-view, když budete dostatečně chytří na to, abyste mě správně vyprofilovali.“

Askren má jasno v tom, že by zápas proti GSP-mu bez problémů vzal. A navíc předpovídá, že by ho v 5. kole dokázal tak psychicky zlomit, že by se GSP sesypal, prohrál na TKO a skončil nadobro.

Stane se to opravdu v roce 2019, jak Askren predikuje?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here