BITVA ROKU – preview

Tento čtvrtek nás čeká turnaj, který si dal do názvu jméno BITVA ROKU.
Celá akce se odehraje v Praze, hala Podvinný Mlýn od 18h.
Vstupenky pořídíte od 499,-kč

No a na co se těšit?
Celkově by mělo být k vidění až 12 zápasů ve kterých se představí převážně domácí bojovníci s zajímavými zahraničními borci.

Pro trochu znalého fanouška by to mělo být zajímavé od 4 zápasu, kdy se potkají Šindelář (9-10) s Pukačem (11-4), kteří se již jednou potkali a na body vyhrál Pukač. Šindelář měl od překvapivého vítězství nad Bechtoldem dlouhou pauzu a Pukač pro změnu prohrál v Srbsku po dlouhé šňůře vítězství (kde však na sherdogu chybí prohra s Eminem Sefou).
Chvíli se mluvilo o jeho titulovém zápase na GCF s Kinclem, ale po peripetiích s váhou a následných přestřelkách z toho nakonec sešlo. Teď se tedy domácím fanouškům připomene v souboji se Šindelářem.

Rozhodně zajímavé bude sledovat Magdu Šormovou, která nemá bohužel moc příležitostí se představit a tak si dívku, která má šanci na zajímavou kariéru určitě nenechte ujít.

Druhým zástupcem Penta gymu bude po Magdě Stanislav Futera, který naposledy předvedl velmi hezký výkon na GCF s Ivankou a má 5 vítězství v řadě. Soupeřem mu je další Slovenský borec z OFA Fodor, který má bilanci 3-0.

Michal Vostrý (6-5) pak začne sérii pěti zápasů ve kterých se představí domácí borci proti zahraničním bojovníkům. Jeho soupeřem bude Artem Kotov, který má bilanci 3-2 a zajímavost je, že se připravuje v Londýně ve stejném klubu jako Karlos Vemola. Vostrý předvádí většinou atraktivní souboje a po přestupu do Penty jde jeho kvalita nahoru. Kotov je šampión ukrajiny a anglie ve wrestlingu a tak se dá čekat, že se bude Vostrý držet raději na nohou.

Ondřej Moravec (2-0) má před sebou papírově největší horu, když mu je přidělen Amir Albazi, který má na sherdogu bilanci 5-0. Moravec sice udává 4-0, ale jako rozhodující berme sherdog. Albazi také nyní trénuje v Londýně a je velmi dobrým BJJ borcem. Moravec má za sebou stáž v zámoří, kde se učil i po boku šampióna UFC Demetriouse „Mighty Mouse“ Johnsona.

Třetí zápas od konce obstará Makhmud Muradov (5-5), který je ve svých 24 letech pořád na cestě nahoru, byť místy dělá chyby, které jsou zbytečné a připravují jej o lepší výsledek. Posledně na Fighting Zone předvedl velmi dobrý zápas s dobře stanovenou taktikou, která bohužel nakonec nevydržela, ale Muradov má hodně co nabídnout a to stále hlavně v postoji.
Soupeřem mu bude německý bijec Birgels, který má bilanci 9-7 a prohrál 3 z posledních 4 zápasů. Ani jeden z borců vpodstatě nekončí zápasy na body a tak by právě pozdější minuty a kola zápasu mohly rozhodnout o vítězi.

Reinders vs. Di Chirico o titul ME WFCA

Prohrál 3 z posledních 4 zápasů a zklamán ukončil kariéru. To je zatím poslední stopa v MMA kariéře Andre Reinderse, který se při pokusu dostat do užší evropské špičky potkal třeba i se Švédem Troengem na GCF 7 (ten pak byl i v UFC) nebo s Polákem Szulinskim. Možná škoda tehdejšího rozhodnutí, neb Andre jistě patřil k nejzajímavějším postavám domácí scény.
Nyní se po třech letech vrací, aby se potkal s 25 letým Italem Di Chiricou. Ten má skóre 7-0, ale je fakt, že 5 jeho soupeřů mělo buďto nulový, nebo negativní rekord. I tak je, ale Ital zajímavou prověrkou, když všechny své zápasy ukončil před limitem!

Petr Ondruš vs. Dmitry Samoilov – hlavní zápas večera

Samoilov (17-6-1) je veterán M1, kde startoval pravidelně již v roce 2007. Od roku 2010 prohrál pouze jednou z 11 zápasů. Ze zajímavých borců porazil veterána UFC a Bellatoru Joe Vedepo a Francouze Cheick Koneho, který má bilanci 11-3. Loni absolvoval pouze jeden zápas na M1 a od července v oktagonu nestál. Ukončení zvládá jak údery (5 KO), tak submisí (5).

„Píno“ v kleci nestál již 6 let. Za tu dobu se jeho MMA rekord sice nijak nezměnil (6-6), ale domácí fanoušci vědí, že v ringu přišlo úspěchů poměrně dost. Nicméně klec a boj na zemi je trochu jiná věc a dá se očekávat, že zápas se bude přesně tímto směrem ubírat. Ondruš se pokusí udržet duel v postoji a Rus jestliže, alespoň trochu plnil domácí úkoly bude chtít na zem. Velmi zajímavá konfrontace, která ukáže jak je Ondruš na moderní MMA připraven. Před lety to byl obrovský talent, který si razil cestu turnaji KSW a nechával za sebou silnou stopu. Nyní se můžeme jen těšit, že předvede opět svůj čich a přirozený bojový instinkt podpořený kvalitní přípravou.

(tento zápas je vypsán pořadatelem jako titulový o pás mezinárodního „mistra světa“ CAVEAM – uvádím to zde pro úplnost, ale takovou organizaci neznám, není nikde registrována a tudíž hodnota tohoto pásu se limitně blíží nule, což však vůbec neplatí pro zápas samotný)

Turnaj tedy rozhodně stojí za návštěvu a dle informací, které mám dostupné zbývá již pouze okolo 200 vstupenek, takže by měla být přímo na místě skvělá atmosféra.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here