ÚVOD

Již deváté XFN v řadě se nám konalo v Nitře na Slovensku. Dojezd jsme měli dobrý, takže jsme krásně stihli i oběd. Na halu jsme dorazili o něco dříve, lupli jsme preventivní kafíčko a vydali se hledat šatny. Poučení zápasníků proběhlo v cajku, až na to, že si pan zvukař zkoušel repráky během výkladu pravidel. Většina karty byla amatérská, takže jsme nečekali valný zájem o naše tejpy, ale opak byl pravdou. Nahlásilo se již tradičně více borců, než jsme měli na původním seznamu, ale šli jsme do toho. Bylo nás dost a měli jsme přece jen časový náskok.

RYCHLÉ TEJPOVÁNÍ

Já dostal na starosti dvoje tejpování, což je pro jednoho celkem brnkačka. Měl jsem z práce skříplé dva prsty, takže mi to přišlo vhod.  Začal jsem mladým bijcem Samirem Smaalim. Tomuhle mladíkovi jsem už jednou tejpy dělal a vyhrál, jak jinak. Samir byl poměrně v klidu a na zápas se těšil víc, než mnozí jiní mladí borci ve svých začátcích. Jako další mi přišel pod ruce Tomáš Kudry. Na domácí scéně je to už celkem otrkaný fajter a na gala v Nitře měl opravdu velký kotel fanoušků. Tejpovní bral jako profík a byli jsme rychle hotovi. Hned poté jsme se s Dejvem přesunuli ke kleci a galavečer mohl začít.

HĚVZDY A HVĚZDIČKY

První půlka karty byla kompletně amatérská, ale i tak bylo na co koukat. Samir sice protentokrát bohužel prohrál na armbar z guradu, ale předvedli se soupeřem atraktivní zápas na úvod večera. Mimo malé amatérské hvězdičky v kleci, byly k vidění i velké hvězdy slovenského MMA nebe. Stoly obsazené jmény jako Végh, Škondrič, nově pod XFN podepsaný Klein, nebo Ivan Buchinger, se kterým byl v pauze rozhovor ohledně zápasu v O2 aréně. Všechny zápasy v první půli byly velmi energické a rychlé. Diváci, společně se skvělou prací komentátora, tvořili výbornou atmosféru. Celá hala se dobře bavila a my s Dejvem jsme se pilně věnovali svojí práci na každém zápasu.

DAV PŘED KLECÍ

Bohužel, v jednom okamžiku se fanoušci rozvášnili až moc. Když Kudry svého soupeře přejel rychle a čistě a v jeho kotli byl důvod se radovat, nahrnul se oslavující dav do prostoru před klecí. Soupeř však zůstal ležet se zraněnou nohou a do klece šel okamžitě místní doktor. Ten nakonec shledal, že zápasník není schopen se postavit a bude potřebovat nosítka. Tu nastal problém, jelikož se zdravotníci s lehátkem nemohli dostat ke kleci přes dav před klecí. Toto je chvíle, kdyby měla plně zakročit security. Je sice důležité, aby vypadali dobře, když odprovází zápasníka ke kleci, ale primárně by se měli zaobírat bezpečností na turnaji. To se v tuhle chvíli nestalo, byť by nemuseli vyhnat všechny fanoušky, jen by stačilo udělat koridor pro zdravotníky. Toto nakonec zůstalo na mě a Dejvovi, jelikož nám skutečně záleží na zdraví zápasníků. Zatímco se odvážel zraněný, dav se pomalu vrátil na tribunu a XFN běželo dál.

Z POLOČASU AŽ DO KONCE

O poločase jsme se u klece vyměnili a nastoupilo sehrané záchranářské duo Shigi a Cede. Já se vrhnul na úklid po tejpování, jelikož kluci měli v šatně dost napilno. Zvláště pak, když jeden zápas úplně odpadnul pro náhlé zranění jednoho z bojovníků a další se prohodil. Toto vadilo především Vojtovi Barboríkovi, který neměl moc čas si vydechnout po rozcvičce. Ze strany cutmana je toto také problém, jelikož máte nějaký rozvrh pro bandážování, jež se opírá o kartu. Náhle zjistíte nejen to, že máte méně času na práci, ale taky má pak samotný fajter méně času na rozhýbání a lapování, aby mu bandáže pěkně sedly. Kluci vše zmákli tak tak a u tejpování se dost zapotili. Já se po úklidu konečně navečeřel a šel jsem zkouknout zápas již zmiňovaného Vojty. Jeho soupeř byl rakouský černý pás v bjj a jak sám Vojta o soupeři řekl, nebyl silný, ale velmi těsný. První kolo dostal Vojta poměrně velkou nálož a soupeř očekávaně výborně grapplil, ale v druhém kole to soupeři velmi tvrdě oplácel. Hala byla nadšením na nohou a svou podporu plně věnovali Barboríkovi. Třetí kolo bylo vskutku těsné. Nakonec bodoví dali zápas Vojtovi a všichni Slováci se mohli bujně radovat. Pak jsem se opět věnoval svojí prací, kdy jsme s Dejvem a Danem douklízeli šatnu a já si mohl na svém instagramu @bobeshcutman doladit fotoglog Cestou ranhojiče. Kdo nesleduje, nechť se neostýchá a začne! O finální zápas se postaral těžkotonážník Buday. Zápas začal zhurta. Vzal soupeře na zem, prošel na mount a zalehl soupeře. Ten se po několika horkých okamžicích a marném pokusu o útěk rychle vzdal. Bylo dobojováno a hala se začala rychle vyprazdňovat, ale našli se i poctiví fanoušci, kteří nejen vyslechli rozhovor s mistrem Budayem, ale přišli se s ním i vyfotit. My měli vše pěkně rychle hotovo a byli spokojeni s dobře odvedenou prací, protože jak bandáže, tak i práce u klece se nám dnes opravdu vydařila. Už teď se celý Alpha Cutman Team těší, až zase vyrazí cestou ranhojičů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here