UFC plánuje velkolepé léto. První polovina, UFC 226, už je skoro vykrystalizováno, teď je třeba doladit tu druhou půlku, UFC 227.

Má to být vážně velké. Podle všeho, vlastně podle slov prezidenta UFC Dany Whitea by to měl být hlavně Nate Diaz a Georges St-Pierre. Ano, zní to trochu šíleně, ale taková je doba. Klasické zápasy s ohledem na žebříček už se v dnešní době příliš nenosí. GSP přibližně před půl rokem absolvoval zápas o titul střední váhy, nyní se má s Diazem utkat v lehké. To je docela skok.

I když to teda sebevětší smysl nedává, zápas by to byl určitě zajímavý a právě ten, který by Nate mohl konečně přijmout, protože si jistě uvědomuje částku, který by mu po zápasu s GSP mohla přistát na účtu. Stejně tak si tohle uvědomuje GSP, i když teda ještě nedávno říkal, že mu nejde až tak o peníze a chce jen zápasy, které utvrdí jeho odkaz legendy.

„Právě děláme na zápasu GSP vs. Nate Diaz. Je to pravda. Bylo by to v lehké váze,“ říká White.

V nejnovějších fotkách GSP vypadá o poznání „menší“ než tomu bylo ještě nedávno, kdy v 84 kilech bojoval o titul s Bispingem a choutky na lehkou váhu potvrdil i jeho trenér Firas Zahabi.


Nutno pak říct, že jestli si na to shazování věří, tak je pro něj lehká váha určitě nepřijatelnější z hlediska jakési bezpečnosti.  Střední váhu GSP zavrhl okamžitě po svém vítězství, když se naskytla jen vidina zápasu třeba s Whittakerem. Ve welteru čeká Woodley, s kterým by se GSP určitě potkat nechtěl.

Teď si představte, že porazí Diaze, což není až tak nepředstavitelné a rázem by byl ve hře o zápas s šampionem Nurmagomedovem, který se mimochodem netají tím, že by se St-Pierrem chtěl bojovat. A samozřejmě nezapomínejme ani na mega super extra zápas s McGregorem.

Pochopitelně duel Diaz vs. GSP nebo GSP vs. Diaz nebude jediným tahákem pro UFC 227, které se uskuteční 4. srpna v Los Angeles.

„V mém perfektním světě, pokud vše klapne – což se v realitě stane málokdy – bude mít UFC 227 zápasy Dillashaw vs. Garbrandt 2 jako hlavní zápas, GSP vs. Diaz jako co-main event, Gustafsson vs. Rockhold a Brunson vs.  Antonio Carlos Jr.“

I když Luke Rockhold nezažívá zrovna nejlepší období ve své kariéře, pořád je to zvučné jméno a v LA by byl tahákem. Když ale přestupujete ze střední váhy do polotěžké, určitě se nechce střetnout s někým, jako je Gustafsson. Rockholdovi už pravděpodobně o nic extra nejde a UFC se tak naskytla skvělá a jednoduchá příležitost, jak ještě víc protlačit popularitu Gustafssona v USA pro případnou odvetu s Jonesem nebo Cormierem.

Takže si to shrňme. Všechno je to divácky atraktivní, ale něco takového by pár let zpět nepřicházelo vůbec v úvahu a skalní fanoušci by byli doslova pobouřeni. Garbrandt dostal okamžitě odvetu poté, co byl při prvním pokusu o obhajobu knokautován?  GSP zase nikdy nebojoval v lehké váze a pro Rockholda ani nemluvě. Toho při debutu v nové váze čeká její vyzyvatel číslo jedna.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here