Canelo Alvarez vs. Gennady “GGG“ Golovkin aneb souboj o middleweight trůn

Canelo Alvarez vs. Gennady “GGG“ Golovkin

Svět boxu čeká další velký zápas. Jen 3 týdny po Mayweather vs. McGregor tady máme zápas Canelo Alvarez vs. Gennady Golovkin pod záštitou HBO.

Zápas proběhne ve váze 72.6kg (160lb), tedy střední váze.

V sázce je opravdu hodně. Rozhodne se o nejlepším boxerovi a králi této váhové kategorie. Pro oba borce je to zároveň vůbec nejdůležitější zápas kariéry, v těch nejlepších letech, v nejlepší formě a na výkonnostním vrcholu.

Vítěz odejde jako šampión střední váhy (middleweight) IBO, IBF, WBA (super), WBC, Ring a Lineal.

Podle Vegas jsou kurzy velice vyrovnané. Menším favoritem je Gennady Golovkin, zvaný GGG. Do karet mu hraje vizitka neporaženého KO artisty a velikostní převaha. Na straně Canela je zase věk a celkové načasování zápasu.

Když se o střetu těchto dvou začalo spekulovat poprvé, někdy v roce 2015, byl GGG velký favoritem. S každým uplynulým rokem se však jeho šance o něco zmenšily. I nadále ale zůstává jako menší favorit.

A na kolik, že si to oba boxeři přijdou peněz? No, od astronomických částek jak tomu bylo u  MayMac jsme hodně daleko, ale pořád je to ve srovnání se šampióny UFC několikanásobně víc. Canelo Alvarez $5 miliony, Gennady Golovkin $3 miliony. Pak následuje velký skok a výplaty ostatních borů na kartě – Joseph Diaz ($200,000), Diego De La Hoya ($80,000), Randy Caballero ($50,000), Ryan Martin ($50,000), Francisco Rojo ($25,000) a Rafael Rivera ($15,000).

Zápas je v Americe a jiných zemích dostupný skrze PPV. U nás jsme se bohužel zakoupení práv nějakou z televizí nedočkali a kdo bude chtít, bude si muset pomoct googlem a nějakým tím live streamem.

Fight Card – začátek ze soboty na neděli ve 2 ráno

Canelo Alvarez vs. Gennady Golovkin

Joseph Diaz Jr. vs. Jorge Lara

Randy Caballero vs. Diego De La Hoya

Ryan Martin vs. Francisco Rojo

Video z vážení

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here