Ťuk ťuk, kdo je tam?

Osm let po odchodu do důchodu a jedenáct let od poslední výhry. Legendární Chuck Lidell, bývalý šampion polotěžké váhy UFC, se už brzy vrací zpět.

Osmačtyřicetiletý bojovník to prozradil ve včerejší The MMA Hour. Až takové překvapení to ale není, neboť se o tom – hlavně za poslední rok – dost často spekulovalo. Rád by se vrátil v Listopadu a bojoval v Las Vegas nebo Californii.

„Budu znovu bojovat. Je to pravda. Už se na tom pracuje.“

„Chybí mi to a nikdy nepřestalo. Sice jsem o tom tak vážně nepřemýšlel, ale jakmile se to nadhodilo, začal jsem trénovat a dělat věci jako předtím.“

„Na bojování mi chybí všechno. To dobré i zlé. Od přípravy, shazování váhy až po samotný zápas.“

Samozřejmě jako soupeř nepřipadá v úvahu nikdo jiný, než úhlavní rival Tito Ortiz. Není to ale závislé jen na něm, pokud by Tito z jakéhokoliv důvodu odstoupil, byl by v záloze někdo další.

 „Nezáleží to na Titovi a jeho účasti. Pokud by z toho vycouval, máme náhradu. Chci bojovat za každou cenu. Byl by to pravděpodobně někdo z mé minulosti, bývalý soupeř.“

Chuck Lidell byl jeden z hlavních strůjců vzestupu MMA. Ve svých nejlepších letech byl v UFC nejpopulárnějším bojovníkem a jeho zápasy lidi bavili. Když odešel do důchodu, byl zaměstnán do „výkonné role“ v UFC. To mu mělo původně zajistit příjem na celý život, jako vděčnost za odvedenou práci. Po prodeji organizace WME-IMG byl z této role však propuštěn.

Zápas Chucka Lidella by se mohl uskutečnit pod záštitou boxerského promotéra jménem Oscar De La Hoya, který plánuje vstoupit do MMA. Nedávno se oba i sešli.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here