Debut CM Punka v MMA a UFC zároveň se v roce 2016 řešil napříč celou komunitou bojových sportů obzvláště proto, že se jeho první zápas objevil rovnou na hlavní kartě UFC 203.

Po naprosto jednoznačné porážce od Mickeyho Galla nikdo nedokázal odpovědět na otázku, zda-li toto bylo Punkovo první a poslední. Dokonce ani Dana White nebyl schopný vysvětlit, jestli dá Punkovi ještě jednu příležitost.

Uplynul již nějaký čas a blíží se karta v Chicagu, na kterou připadne galavečer UFC 225 (9. června). Vzhledem k tomu, že je Punk rodák z tohoto města a má tu obrovskou fanouškovskou základnu, dávalo by z tohoto hlediska smysl, že by se UFC uchýlila k variantě nechat Punka zápasit právě tady. Punk již od října 2016 pokračoval v tréninku u Dukea Roufuse, takže nikdo přesně neví, o kolik se oproti poslednímu představení zlepšil a jestli vůbec. Nicméně – první část je tedy splněna, ale co soupeř?

V případě Punka je s ohledem na jeho nezkušenost velmi těžké vybírat protivníka, se kterým by zápas dával smysl a zároveň by byl třeba i zajímavý pro oba bojovníky a současně i fanoušky. Nejhlasitěji se však ozývá Mike Jackson – muž, který má bilanci 0:1 stejně jako CM Punk a který stejně jako Punk prohrál svůj jediný profesionální zápas s Mickeym Gallem. Mimochodem, právě tento souboj byl v únoru 2016 prezentován jako „vítěz vyzve Punka v UFC“.

Mike Jackson zkoušel veškeré prostředky k tomu, aby zaujal všechny zúčastněné natolik, aby se o něm mohlo hovořit nejen jako o soupeři pro CM Punka, ale také jako bojovníkovi, který vstoupí do UFC k zápasu, o němž se tak či tak bude hodně mluvit. Jackson si podle očekávání rýpl do profesionálního wrestlingu, ze kterého Punk původně pochází, a snaží se navnadit Punka, UFC i diváky, aby o tento zápas byl zájem.

Zatím není nic oficiálně potvrzeného, ale zdá se, že CM Punk vs. Mike Jackson je myšlenka, která se UFC líbí a o které uvažuje právě pro Chicago, byť ještě není nic podepsaného.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here