UFC 226 je galavečer, o kterém se mluvilo celý víkend, ať už je to celkově povedenou kartou (s výjimkou Ngannou vs. Lewis), Cormierovým obrovským úspěchem nebo návratem Brocka Lesnara.

Poslední placená akce s sebou ale také přinesla negativní stránku minimálně u jednoho člověka – Curtise Blaydese. 27letý talent letos porazil dvě legendy – Hunta a Overeema – a jedinou porážku na svém kontě má s Francisem Ngannouem, a to ještě kvůli zastavení od doktora. Bylo tedy jasné, že po výborném výkonu a brutálním KO na UFC 225 bude Blaydes na řadě, jelikož je v žebříčku těžké váhy dvojkou. Jedničkou je Francis Ngannou, který ale titulový zápas prohrál a posledním duelem s Lewisem si výrazně řekl o pokles v žebříčku.

Blaydes víceméně počítal s tím, že vyzve vítěze superfightu Miocic vs. Cormier. Jenomže když se před hlavním tahákem zjevil v první řadě Brock Lesnar, kterého tam osobně eskortoval Dana White, věci se začaly vyjasňovat.

„Měl jsem hodně dobré místo. Viděl jsem Brocka, jak si sedá k Danovi. A bylo mi to jasné. Cítím vůči sobě velkou neúctu…Lesnar prohrál dva zápasy v řadě, nebojoval dva roky a není dobrý. Nemá potřebné dovednosti, není ani moc dobrý wrestler. Lidé se na něj podívají, zjistí, že byl dvakrát ve finále NCAA a z toho usuzují, že je dobrý wrestler. Není. Není moc výbušný. Sledoval jsem jeho univerzitní zápasy a jeden titul vyhrál po skóre 3:2. Když já jsem zápasil, nevyhrával jsem souboje 3:2, ale 18:4.“

Blaydes momentálně neví, co bude dál, ale cítil potřebu se nyní takto vyjádřit. Těžká divize má před sebou velmi zajímavé období, které bude výrazně ovlivněno dalším zápasem.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here