Daniel Cormier má sice před sebou obhajobu titulu UFC v polotěžké váze, kdy ho 20. ledna čeká Volkan Oezdemir, ale není to zdaleka jediná věc, na co myslí.

Vzhledem k tomu, že už několikrát v minulosti oznamoval svůj záměr odejít do důchodu ještě před 40. narozeninami (narodil se 20.3.1979), jeho rok 2018 může být opravdu poslední. Jak ostatně sám naznačil v rozhovoru pro ESPN.

„Už jsem o tom nahlas mluvil dřív, že mě neuvidíte zápasit ve čtyřiceti. Rok 2018 bude možná můj poslední a já jsem s tím naprosto v pohodě. Je na čase, aby můj syn převzal otěže sportovce. Já se věnuju vrcholovému sportu už od svých patnácti a nemůžu to dělat pořád. Jsem připravený se věnovat svému klukovi, a to po několika zápasech. Ještě mi jich pár zbývá.“

Když se kdykoliv zmíní jméno Daniela Cormiera, musí se zákonitě uvést i Jon Jones, který ho dvakrát porazil, ale poslední zápas byl anulovaný kvůli pozitivnímu nálezu na straně Jonese. Pokud by tedy Cormier porazil Volkana a potvrdil by pozici současného šampiona polotěžké divize, jaká by byla jeho další výzva? Kdyby se nakonec přece jenom vrátil Jones, zdá se, že by to byl zase on, jak naznačil dlouholetý Cormierův mentor.

„Je trochu posedlý Jonem. Samozřejmě udělal chybu ve druhém kole a dostal ránu. Pak vyšly najevo výsledky testů a on nevěděl, co si o tom má myslet. Doufal, že se s ním utká znovu.“

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here