Dana White: Brock Lesnar se vrací do UFC

Celosvětově známá těžká váha Brock Lesnar se vrací na scénu. Bývalá hvězda amerického wrestlingu si již odpykala trest za doping a návratu do klece nestojí nic v cestě. Lesnar je dlouhodobě kritizován, za své dopingové prohřešky. Nicméně ve Spojených státech je obrovskou hvězdou a UFC si od jeho návratu slibuje zvýšení prodeje par-per-view.

Ve středečním UFC Tonight se moderátor Daniel Cormier zeptal Dany Whitea, zda se Brock ještě někdy vrátí do klece a prezident UFC tuto informaci potvrdil.

Ano, Brock Lesnar se vrací. Nevím kdy to bude, ale vrátí se.

Lesnar nezápasil od 9. července 2016, kdy se představil na legendárním turnaji UFC 200. V zápase zvítězil jednomyslným rozhodnutím po skončení třetího kola. Výsledek zápasu byl nakonec změněn na „no contest“, právě kvůli Lesnarovu pozitivnímu dopingového nálezu. Následně mu byla uložena pokuta ve výši 250 tisíc dolarů a Nevadská státní atletická komise pozastavila Lesnarovi činnost na jeden rok. Poté oficiálně ukončil kariéru.

Existuje několik překážek, kterým musí čtyřiceti letý Lesnar čelit, pokud se oficiálně vrátí. Zákaz činnosti byl pozastaven v důsledku ukončení kariéry. Také by se mohl podrobit dalším testům od USADA (americká protidopingová agentura) jako zápasník, který se vrací z důchodu a v minulosti byl pozitivně testován.

Lesnar je zaměstnán ve wrestlingové organizaci WWE, ale očekává se, že po show WrestleMania 34 organizaci opustí a vrátí se zpět do oktagonu.

Ze sportovního hlediska již asi Lesnar nemá UFC co přinést. Dopingové aféry uvalili špatné světlo na americkou horu svalů. Jenže americký fanoušek to vidí jinak. Lesnar je v USA obrovskou hvězdou a jeho přípravný návrat do klece může výrazně zvýšit prodeje placených přenosů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here