Daniel Cormier chce před soubojem s Lesnarem obhájit pás polotěžké váhy

V červenci se DC zapsal do historie. Ve svém držení má pásy z dvou nejtěžší váhových kategorií. V prvním kole ukončil nadvládu Stipe Miočiče a ke svému titulu z polotěžké přidal i pás ve váze nejtěžší. Nyní se zdá, že míní obhajovat tituly v obou kategoriích.

Zakončením turnaje UFC 226 byl příchod Brocka Lesnara do oktagonu, kde s Cormierem předvedli divákům skvělé divadlo, které vyvrcholí jejich vzájemným soubojem. DC měl vždy problémy shazovat na potřebných 93,5 kilogramu a proto se vyrojili otázky, zda se ještě někdy vrátí do polotěžké váhy k obhajobě titulu. Dvojnásobný šampion však potvrdil, že hodlá obhájit oba své tituly.

„Je pro mě těžké jít s váhou dolů, ale počítám s tím. Abych byl upřímný, jsem těžká váha. Vážím kolem 245 liber, ale když zápasím v polotěžké váze, musím shodit čtyřicet liber“.

Cormier měl vždy problémy splnit limit 205 liber. Před titulovým zápasem s Anthony Johnsonem na UFC 210 si dokonce musel pomáhat držením ručníku, což vyvolalo posměšné reakce například od Jona Jonese. V těžké váze je DC neporažený se skóre 14-0. Získal pás v pyramidě Strike Force a poté i v UFC, což ho zařadilo mezi ty nejlepší bojovníky vůbec.

„Je mi 39 let a až skončím, tak chci být označován za jedno z nejlepších vůbec“.

Daniel Cormier je skvělým příkladem bojovníka bez skandálů a škraloupů. Dosáhl v MMA na úplný vrchol. Jedinou kaňkou jsou dvě porážky s Jonem Jonesem, které chce určitě odčinit. Pokud Jones dostane povolení zápasit ještě tento rok, souboj o titul v polotěžké váze by byl skvělým zakončením roku 2018.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here