Daniel Cormier: „Jestli chce Gustafsson titulový zápas, měl by ještě alespoň jednou bojovat.“

Elitní vyzyvatel polotěžké váhy UFC Alexander Gustafsson pochopitelně nebyl nově oznámeným zápasem šampiónů Moicic vs. Cormier příliš nadšený.

Zápas šampiónů bude v létě na UFC 226 a případná obhajoba titulu polotěžké váhy pak tedy připadá na konec roku.

To je pěkně dlouhá doba, ještě když vezmeme do úvahy, že poslední zápas nebezpečného Gustafssona byl na jaře 2017. Čekat až na konec roku pravděpodobně nebude ta nejchytřejší volba. Stejného názoru je i Cormier a s UFC to nebude jinak.

„Pokud Gustafsson chce tak strašně ten zápas, jak říká, já kvůli němu půjdu zpátky do té polotěžké. Měl by předtím ale aspoň ještě jednou bojovat. Moc aktivní totiž není. Od našeho posledního zápasu jsem já bojoval už pětkrát, on dvakrát. Pokud chce titulovou šanci, ať bojuje a potvrdí mi to.“

„Zápas se Stipem mám v červenci a ten další dřív než koncem roku nestihnu. Alex by určitě neměl jen rok a půl sedět, nebojovat a pak očekávat titulovou šanci. To nedává smysl.“

Gustafsson předvádí v polotěžké divizi jedny z nejatraktivnějších zápasů a třeba jeho titulová bitva s Cormierem patřila k ozdobám roku 2015.

Jeho poslední zápas – s Gloverem Teixeirou – bylo opět gala představením jeho schopností, zakončené knokautem soupeře v pátém kole.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here