Daniel Cormier: Jones a Silva mezi nejlepší v historii nepatří

Současný držitel pásu polo těžké váhy, populární Daniel DC Cormier si myslí, že dvojce bojovníků Jon Jones a Anderson Silva svými přehmaty v kariéře vypadávají z rozhovorů o nejlepšího bojovníka historie. DC se chystá na super zápas proti šampiónu těžké váhy Stipe Miočičovi. O víkendu nás čeká nejočekávanější souboj letošního roku.

„Kdykoliv použili zakázané látky, ve výsledky byli sami proti sobě. Anderson Silva byl dvakrát pozitivní. Jon Jones dvakrát nebo dokonce třikrát. Poškodili sami sebe“.

Pokud DC v sobotu zvítězí, získá velký argument k tomu, že se může nazývat GOAT (Greatest of all time) – nejlepší všech dob. Cormierovi se nelíbí, že zápasníci, kteří dopovali, mají možnost vstoupit  do síně  slávy, i když si odpykají svůj trest. Například v baseballu se organizace zvysoka vyhýbá hráčům, kteří byli zapleteni do dopingu. To se v MMA zatím nestává.

„Když začnete užívat zakázané látky, zůstane to spojené s vaším jménem na pořád. Největší trest dostávají hráči baseballu. Každý hráč se chce dostat do Síně slávy, ale kdo podváděl, nemá šanci se k tomu ani přiblížit. Mark McGriwe, Sammy Sosa, Barry Bonds – tihle kluci se do Síně slávy nikdy nedostali, protože udělali špatné věci, spojené s jejich jménem. MMA jako sport se musí vyvíjet a musí porušování pravidel trestat.“

Nelze se Cormierovi divit. Zápasil se Silvou i Jonesem. Brazilskou legendu dokázal porazit, ale se svým největším soupeřem dvakrát prohrál. Jon Jones byl po turnaji UFC 214 zbaven titulu právě kvůli užití zakázaných látek. DC o Jonovi říká, že on dopovat nepotřebuje a tím víc je jeho přehmaty znechucen. Bones je poslední týdny neobvykle aktivní na sociálních sítích a nezdá se, že by očekával delší zákaz činnosti. Anderson Silva ve svých letech pravděpodobně ukončí kariéru. Třetího zápasu Cormier – Jones se jednou snad dočkáme.

Daniel Cormier je pravý šampión. Sympatický člověk, skvělý týmový kolega a všeobecně zápasník, který je vzorem pro ostatní. Ve své kariéře prohrál pouze dva zápasy. Ano, proti Jonu Jonesovi. Jejich rivalita je největší v historii UFC a velkým lákadlem pro fanoušky. Pokud ale v sobotu porazí Stipe Miočiče, může o sobě tvrdit, že je GOAT navzdory prohrám s „podvodníkem“ Jonem Jonesem.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here