Daniel Cormier řekl, že chce obhajovat titul v polotěžké váze ještě letos

Na turnaji UFC on FOX 30 v Kanadském Calgary byl vyzpovídán „champ champ“ Daniel Cormier. Současný držitel dvou opasků různých váhových kategorií potvrdil, že chce obhajovat titul ještě letos a má to být ten v polotěžké váze.

Cormier v broadcastu Michaela Bispinga postupně vyzval hned tři zápasníky: Corey Anderson, Anthony Smith a Ilir Latifi.
První dva jmenovaní bojovali na nedávném turnaji v Hamburku a zvítězili. Latifi měl poslední zápas v únoru letošního roku, kde v prvním kole za použití techniky guillotine choke poslal svého soupeře „do říše snů“.

Kdo by měl být vyzyvatelem Cormiera? „Vezměte kus steaku a dejte ho do oktagonu. Kdo vyhraje, dostane titulový zápas. Udělejme to takhle“ zavtipkoval „DC“, kterému je evidentně jedno, kdo bude jeho dalším protivníkem.

Na UFC 226 se stal Cormier držitelem titulu v těžké váze poté, co porazil v prvním kole Stipeho Miocice via KO. Ihned po skončení zápasu vyzval bývalého šampiona této váhy Brocka Lesnara. Následovala slovní přestřelka v oktagonu, po které se zdálo, že zápas je na spadnutí. To koneckonců potvrdil na tiskové konferenci i samotný Dana White, který řekl, že zápas Cormier – Lesnar o titul šampiona těžké váhy plánuje uskutečnit.

Lesnar vstoupil do testovacího procesu USADA 3. července letošního roku, ale může se vrátit do oktagonu nejdříve 8. ledna 2019. Samotný Cormier věří, že Lesnar může projít půlročním obdobím bez pozitivního nálezu. V opačném případě, by k zápasu s největší pravděpodobností nedošlo, neboť šampion těžké váhy řekl, že pokud bude Lesnar pozitivně testován, tak se s ním neutká.

Cormier – Lesnar tedy není na pořadu dne a dříve než k tomuto zápasu dojde chce „DC“ obhajovat svůj titul v polotěžké váze.

Aktuální desítka těch nejlepších polotěžkých vah v UFC vypadá následovně:

1) Alexander Gustafsson
2) Volkan Oezdemir
3) Ilir Latifi
4) Jan Blachowicz
5) Jimi Manuwa
6) Corey Anderson
7) Ovince St. Preux
8) Glover Teixeira
9) Anthony Smith
10) Misha Cirkunov

Kdo by podle vás měl mít nárok na titulový zápas?

4 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here