Darren Till plánuje Cerroneho ukončit: „Je to pro mě jen další chlap v cestě napříč divizí.“

Pozdní sobotní večer, na hotelovém pokoji s kamarády oslavujete velké vítězství po UFC Rotterdam, když najednou zazvoní telefon, v kterém Vám matchmaker oznámí, že budete bojovat s jedním z nejpopulárnějších bojovníků světa Donaldem “Cowboy“ Cerrone.

Tohle přesně si před dvěma týdny zažil rodák z Liverpoolu, neporažený talent Darren Till (15-0-1), který má nyní dohodnutou přestřelku s Cerronem, na polském turnaji v Gdaňsku, kde se 21. října představí jako hlavní zápas večera.

Pro Tilla je to obrovská šance. Sám je ve welteru považován za jeden z největších prospektů a nadějí. Případné vítězství nad bojovníkem Cerroneho kalibru by byla výhra v loterii a lístek do TOP 10 divize.

Stejně motivovaný půjde do zápasu i miláček publika Cowboy, který má poprvé ve své kariéře dvě prohry za sebou. Ještě půl roku zpátky to byl po famózním přechodu do welteru jeden z kandidátů na titulovou šanci. To by ale nesměly přijít prohry s Masvidalem a Lawlerem.

Donald Cerrone se po ohlášení zápasu s Tillem nechal slyšet, že absolutně netuší, kdo ten kluk je. Anglického mladíka tohle nechalo naprosto chladným a nic si z toho nedělá. Cowboy je pro něj pouze další překážkou za titulem.

„Zápas mě nějak extra nenadchl,“ řekl Till Helwanimu v pondělní The MMA Hour.

„Je to pro mě jen další chlap v cestě napříč divizí. Jeho jméno a pověst mě nezajímá. Prostě tam jen půjdu a knockoutuju ho.“

„Nezáleží, jestli má za sebou dvě prohry nebo pět výher v řadě. Mě v téhle divizi nikdo nemůže porazit.“

Podle zdrojů se jedná o dalším turnaji v Británii a městem konání by měl tentokrát být právě Liverpool. Poté, co Till knockoutuje Cerroneho, má v plánu se s UFC domluvit na obsazení ho v hlavním zápase, právě v Liverpoolu.

„Měl tady (v Liverpoolu) být turnaj už dávno, ještě když bojovali mojí trenéři. Cítím, že jsem jednou z tváří britského MMA a jakmile se vypořádám s Cerronem, požádám v UFC o hlavní zápas v Echo Aréně. Bude to hned vyprodáno. Dana White říká, že na světě není bouřlivějších fanoušků, než v Irsku. To ještě neviděl Liverpool.“

Na svém Twitteru často používá emotikon s podobou gorily a fanoušci si z toho stále utahují, ale nikdo neví přesný význam.

„Jsem něco jako Gorila. Ta, když někoho udeří, zabije ho. Pro welterovou divizi jsem Gorila.“

„Teď budu bojovat s chlapem jako Cerrone, který polovinu kariéry strávil v lehké váze. Kdyby se tento zápas přesunul někde do jungle, byl bych gorila a on jen obyčejný šimpanz.“

Dravý a drzý přístup není na škodu, když je ovšem doložen kvalitními výkony. Pro UFC je to zajímavá osobnost a talent. Zápas s Cerronem rozhodne.

(The MMA Hour)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here