Darren Till shazuje váhu a chce umlčet kritiky

Darrena Tilla za pár dní čeká nejdůležitější zápas kariéry. Titulový souboj s Tyronem Woodleym na turnaji UFC 228. Tréninkový kemp finišuje a rodáka z Liverpoolu nyní čeká nejobtížnější část předzápasové přípravy – shazování váhy.

Novináři vyzpovídali Tilla v UFC Performance Institute v Las Vegas. Darren odmítl sdělit svou současnou váhu, ale potvrdil, že limit 170 liber bez debat splní. Otázky ohledně váhy ho provázejí celou kariéru. V UFC dvakrát nesplnil požadovaných 77 kilogramů. Poprvé v roce 2017 ve Stockholmu, kde navážil o šest liber více. Naposledy v nedávném pětikolovém souboji s Wonderboyem Thompsonem. Turnaj v Liverpoolu ovšem ovlivnily Tillovi osobní problémy.

„Je to na hovno, totálně na hovno! Nesnáším shazování. Nesnáším dietu. Jsem ve fázi, kdy už nechci trénovat, nechci správně jíst. Jen bych si přál, aby přede mnou byl hamburger, ale je to všechno jen oběť a posledně jsem udělal chybu. Nemůžu se dočkat, až  všem kritikům zavřu hubu“!

The Gorilla trénuje v Liverpoolu v celosvětově známém gymu Team Kaobon. Nedávno však odletěl do Las Vegas kde mu UFC poskytne lepší podmínky pro hubnutí. Till připustil, že již začíná být unavený z uzavřeného stylu života, který bojovníci prožívají.

„Mám náročný tréninkový kemp. Poslední dny nemám dobrou náladu. Jediné co dělám je, že jsem v posilovně celý den. Nevidím nikoho jiného až do pozdní noci. Teď je to jiné, sledují mě kamery, ale to je součást hry. Když byste mi někdo přinesl něco z mekáče, trošku mě rozveselíte“.

„Nejsem náladový člověk, ale teď je to jiné. Jsem unavený. Už chci bojovat. Připravil jsem se nejlépe, jak to šlo. Jsem připraven na jedno kolo. Jsem připraven na pět kol. Jsem bez zranění. Dal jsem opravdu všechno do tréninku, diety, abych ze sebe dostal to nejlepší. Zbývá pár dní“.

Problémy s váhou vyvolávají nevoli i skrytou šanci pro jiné zápasníky. Kamaru Usman je připraven Tilla nahradit. Šampion však prohlásil, že bude s Gorillou bojovat i když nebude ve hře titul. Darren je na welter opravdu velký a přesun do střední váhy je nevyhnutelný. Nyní chce získat pás, poté ho obhájit a umlčet všechny kritiky jeho drastického hubnutí.

„Abych byl upřímný, je mi jedno, co se říká. Mám pocit, že jsem jediný zápasník, který neudělal váhu. Když se hovoří o problémech s váhou – mluví se o Tillovi. I když je Usman připraven, Tyron řekl, že s ním bojovat nebude. Já už se soustředím pouze na pátek, udělat 170 liber a v sobotu zničit Tyrona Woodleyho. Soustředím se jen a jen na to“.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here