Donald Cerrone plánuje návrat do lehké váhy: „Khabibe, jdu si pro tebe“

Donald “Kovboj“ Cerrone o víkendu oficiálně ukončil nejhorší období své kariéry.

Nelichotivé tři prohry v řadě napravil vítězstvím v hlavním zápase nad nebezpečným Yancym Medeirosem. Bývalý bojovník lehké váhy však plánuje změnu. Nadále už totiž nechce bojovat ve welterové váze.

 „Chci zpět do lehké váhy a chci tam získat titul.“ prozradil Kovboj v po-zápasovém rozhovoru.

„Khabibe, jdu si pro tebe. Už se blížím, chlapče. Nebojím se tě.“

Cerrone patřil svého času mezi nejlepší lehkou váhu na světě. V rozmezí čtyř let nastřádal 15 výher a pouhé 4 porážky. Na své konto si připsal zářezy bojovníků jako Edson Barboza, Eddie Alvarez, Jeremy Stephens, Benson Henderson a další.

Došel si až k titulové šanci, kterou s Dos Anjosem nezvládl. Po neúspěchu chtěl zkusit něco jiného, a proto se přesunul o váhu výš, do welteru. Začátek v nové divizi byl skvělý. Spektakulárně vyhrál první čtyři zápasy a velmi rychle se dostal až poblíž titulového mixu. Po prohrách s Masvidalem, Lawlerem a Tillem to s ním nevypadalo zrovna nejlépe a začala se nabízet otázka, zdali by neměl jít zpět do lehké váhy.

„Tihle chlapi ve welteru tvrdě trefují a jsou strašně velcí. Já to nemám zapotřebí. V den vážení jsem se probudil se 76 kily a nemusel nic dále shazovat. (limit pro welter je 77kg) Kéž by tady byla kategorie do 74kg.“

„Je mi to ale jedno, vždy se přizpůsobím. UFC zavolá, že mě potřebují do zápasu ve welteru nebo lehké váze a já půjdu. Za všechno mě platí stejně, takže je mi to víceméně jedno.“

I když si Kovboj ze série tří proher žádné větší vrásky neodnesl a žebříčky neřeší, tak přiznává, že do zápasu v Austinu šel pod větším tlakem.

„Bylo to docela o nervy. Jako prohrát tři zápasy v řadě, to je docela na hovno. Prohrát ale čtyři? Nooo, to už si říká o změnu povolání. Před zápasem jsem měl velké nervy a stres. Tohle je to nejtěžší povolání. Jít tam v ten osudný večer a předvést všechno, co umíte a na co jste trénovali? Respekt všem ostatním bojovníkům. Já tuhle práci ale miluju a nic jiného bych nedělal raději.“

Jestli Kvboje příště uvidíme ve welteru nebo lehké váze, to s jistotou nevíme, ale asi to v nejbližších týdnech zjístíme. Kovboj totiž nečeká a další zápas bude chtít určitě co jak nejrychleji.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here