Frankie Edgar o UFC 222: „Respekt Ortegovi. Potřebuju živit rodinu.“

Frankie Edgar je sice bývalým šampiónem lehké váhy, ale v té pérové jako by byl zakletý. Přirovnat by se dal k londýnskému fotbalovému klubu Arsenal FC – ti jsou taky pořád mezi těmi nejlepšími, ale ne a ne se dostat k titulu.

Jeho zápas se šampiónem Maxem Hollowayem byl odložen hned dvakrát. Poprvé se zranil Edgar, teď zase Holloway. Ačkoli se myšlenky o titul musely alespoň prozatím rozplynout, chuť bojovat zůstala, a proto Edgar hledal náhradu.

Ta se našla a jmenuje se Brain Ortega.

„Byl jsem hodně naštvaný,“ přiznal Edgar v pondělní The MMA Hour. „Měli jsme proti sobě jít už v prosinci, já se zranil no a teď tohle. Měl jsem z toho trochu deprese a skoro jsem zešílel, ale víte, jak to chodí, dostal jsem se z toho. Chtěl jsem být za každou cenu na kartě. Už je to dlouho. Teď mě čeká Ortega.“

„Ortega dává smysl. V žebříčku je na 3. místě a upřímně, abych ten zápas měl, byl jsem odhodlaný vzít i žebříčkově hůře postavené soupeře. Potřebuju totiž živit rodinu a zaplaceno dostávám jen za bojování.“

Edgar se sice dlouhodobě připravoval na Hollowaye, ale změna soupeře ho nijak netrápí, ti dva jsou si podle něj totiž dost podobní.

„Ortega se toho nebojí. Dokáže stát a vyměňovat údery nebo předvádět svojí extrémně nebezpečnou hru na zemi. Můj respekt má i za to, že ten zápas vzal bez kompletního kempu. Holloway je rovněž extratřída a žádný vtip. Dokáže být nebezpečný i ze zad a jejich těla jsou podobně stavěná, takže to pro mě nebyla až taková změna.

Ortega je pro Edgara velký risk a nevyzpytatelný soupeř. Jeho kvality jsou nepopíratelné. Posledních pět zápasů zvítězil a pokaždé na ukončení soupeře (2x KO, 3x Sub).

UFC 222 se uskuteční 3. března. Hlavní – titulový – tahák nakonec obstará Cris Cyborg s ruskou soupeřkou Kunitskayou.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here