Gábor Boráros vs. Jan Homolka: Preview hlavního zápasu OKTAGONU 2

 

Největším lákadlem celého večera bude bezpochyby zápas šampióna Oktagon Výzvy Gabora Borárose, který si ve finálovém zápase poradil s talentovaným Jakubem Bělem. Nyní na Gabora čeká výzva v podobě ostříleného Jana Homolky, který má zkušenosti hlavně z kickboxu. Jako bojovník, Homolka Gábora převyšuje ve většině ohledech, hlavně tedy co se zkušeností a chytrosti v kleci týče. S více než 200 zápasy v kickboxu by to mělo být v postoji jednoznačně pro Homolku. Pro Gabora tedy zbývá jediná šance, zapnout jeho pověstný “Beast mode“, dostat Homolku na zem a tam ho zničit svým Ground and pound. Homolka v rozhovoru sám přiznal, že viděl všechny Gaborovy zápasy a ví tedy, jak na něj. Svou roli bude hrát i fakt, že s přibývajícími koly Gaborova efektivita upadá. Utancuje tedy Homolka Gabora na fyzičku? Může Gabor stačit na tak zkušeného borce? Dokáže porazit 4. českého bojovníka během jednoho roku v řadě nebo Homolka konečně zlomí české prokletí? To vše se dozvíme 7.4. v Hant Aréně na OKTAGON 2!

17022093_575071999354032_8147392088677014379_n

Podrobnější rozbor…

Z Gabora se díky Oktagonu stala v Česku a hlavně tedy na Slovensku hvězda a oblíbenec diváků. Není se taky čemu divit, nepříliš výřečný, ale o to nebezpečnější bojovník přezdívaný “Beast“ své soupeře zastraší ještě dříve, než se s ním vůbec utkají v kleci. Jeho největším kariérním snem je dostat se do jedné z amerických organizací – Bellatoru nebo UFC.

Právě Oktagon by mu v plnění tohoto snu mohl pomoct a dostat ho zase o kus blíže. Jako šampión Výzvy a hvězda nese na svých zádech určitý tlak, ale je odhodlaný za každou cenu dokázat, že právě on je ten nejlepší a obhájí svůj titul.

Gabor měl svůj první profesionální zápas MMA v roce 2011, kdy porazil Martina Burkota. Za celou jeho profesionální kariéru má na svém kontě 9 zápasů, z toho 7 výher a 2 prohry. Ani jedna ze všech sedmi výher nikdy neskončila na body. Vždy to bylo buď na KO/TKO či submissi, což jasně hovoří o jeho kvalitách. Gabor je všestranný bojovník, který má tvrdé rány jak pěstmi, tak kopy. Mezi jeho nejsilnější zbraně patří výbušnost a schopnost soupeře ukončit jednou ranou. Když se to nepovede ve stoje, dokáže soupeře dostat na zem a tam ho potrápit či ukončit svým ground and pound. Co se týče submissí, ty má v profesionální kariéře tři (2x “read-naked-choke“ a 1x “guillotine“). Tentokrát se Gabor nechal slyšet, že chce divákům předvést pořádnou podívanou ve formě zápasu na všech 5 kol, a dokázat tak svou výdrž a schopnosti.

Gaborovým soupeřem a zároveň velkým testem jeho dovedností bude již zmiňovaný Jan Homolka. Homolka je ostřílený a zkušený bojovník, mimo jiné také trenér v SKS aréně. Jeho hlavním zaměřením byl po dlouhou dobu kickbox, ve kterém získal nemálo úspěchů. Dopracoval to až do K-1, kde v roce 2010 debutoval a ihned vyhrál amatérský titul mistra České Republiky. V následujících letech dokázal získat i další tituly mistra ČR v K-1, ale nejen to. Prosadil se i proti zahraničním soupeřům a v roce 2011 se stal mistrem Evropy WKF (World Karate Federation). Po všech těch úspěších se Homolka rozhodl ukončit svou amatérskou kariéru a začít se věnovat MMA. Svou profesionální premiéru si odbyl na turnaji v Thajsku, kde si se svým soupeřem poradil v prvním kole. Ve svém druhém zápase se potkal s Markem Bartlem, kterého všichni určitě dobře znáte z Oktagon Výzvy, toho Homolka porazil na body. Uspěl i ve třetím zápase a celkově má na sherdogu  skóre 3-0.

Na svůj zápas s Borárosem se Homolka momentálně připravuje v Thajsku. Oba borci se již potkali na Media dni v Bratislavě. Pochválili kvality toho druhého, vyjádřili vzájemný respekt a oba se těší na zápas stejně tak, jako já a určitě všichni fanoušci tohoto sportu. Čeká nás bezesporu zajímavý zápas a vyvrcholení celého večera mezi dvěma skvělými postojáři a bojovníky, kteří si jdou za vítězstvím.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here