GCF BACK IN THE FIGHT IV. – preview

Příbram 27.3.2015
Sportovní hala Příbram
Vstupenky na www.ticketstream.cz

Celkem jedenáct zápasů čeká fanoušky MMA na turnaji nejstarší a největší domácí organizace. Zápasníci ze 4 zemí se představí již tento pátek a tak je třeba upozornit na co se nejvíce těšit!

Jiří Procházka vs. Rokas Stavrauskas

Procházka je favorit a to velký. Statistiky i zápasová vytíženost poslední let je jednoznačně na jeho straně. Přesto je zápas zajímavým počinem. Není tajemství, že pro mladého Brňáka se kariéra staví tak, aby šahala co možná nejvýše.

Ovšem nedejte se mýlit. Při bližším pohledu zjistíte, že tento zápas má prověřit, zda je Procházka schopný udržet zápas v postoji i proti excelentnímu zemaři, který půjde do zápasu s jasnou taktikou. A pakliže jej už dostane Litevec na zem, tak jestli si poradí Jiří i tam.

Stavrauskas má na svém kontě totiž vítězství i nad Polákem Celinskim, který naposledy vyhrál na KSW 29 a dokázal porazit například I Fialku a toho znáte z finálového duelu Fighting Zone. Zemař je to tedy excelentní a byť zápasů nemá za poslední dobu na sherdogu příliš mnoho (i když před pár měsíci zápasil v Německu a vyhrál) tak může být zajímavou prověrkou.

Kříž vs. Penz – duel o prozatimní titul GCF -84kg

Karlos Vemola nemůže kvůli zranění obhajovat titul a neb se čas 12 měsíců od jeho zisku již naplnil, tak je tedy možný zápas o dočasného držitele. Tím se stane jeden z borců, kteří vyznávají naprosto rozdílné styly a v tom tkví zajímavost zápasu.
Penz (11-9) je „striker“ , který když dostane příležitost k úderu, tak neváhá. Naposledy zkusil Procházku o titul ve váze do 93kg, ale nyní se vrací na 84 a tedy ke shazování. S domácími bojovníky nemívá problém. Mimo Procházky porazil, Kuželu, Beránka či Vacka a jeho úder, pakliže trefí je mnohdy tím posledním co si soupeř z utkání pamatuje.
Kříž (9-4-2) je přesný opak. Dokáže své soupeře utrápit prací u klece a na zemi. Vyhrál 7 z posledních 9 zápasů a poté co byl velmi přesvědčivý i v 93kg přichází do střední váhy, aby trápil domácí špičku a prosadil se i v zahraničí. Jeho poslední výlet na M1 sice skončil porážkou, ale prohrát s Vagabovem, který má 14-0 na body není jistě žádná ostuda. Kříž končí své zápasy submisí nebo na body a to je přesně to co Penzovi nesedí. Bude to tedy klasický souboj stylů a potenciálně nejzajímavější zápas turnaje!

Pudilová vs. Stoliarenko

Lucie Pudilová se stala senzací posledního turnaje v Příbrami, když předvedla neskutečně dlouhý tlak a deklasovala Smetánkovou. Její zápas si na youtube kanálu Fight Club News našlo přes 15.000 fanoušků a i tentokrát se je jistě na co těšit.
Soupeřkou jí bude dívka z Litevska, která ve třech zápasech zažila vše možné. Tedy prohru, remízu i vítězství a to včetně KO i submise. Popularita dívčího MMA roste a ženy si nikdy nic v oktagonu nedarují.

Ve startovní listině je také nejstarší domácí bojovník MMA Ladislav Erdélyi, který se představí na turnaji stejně jako jeho syn, což je u nás poslední dobou tradice, kterou zavedlo duo Poborských v Karlových Varech.
Na scénu se vrací talentovaný Ziopulos a zajímavý bude jistě i zápas talentovaných Jartima se Širokým!

Fightcard:
Light-heavyweight fight 3x5min
Jiří Procházka
Rokas Stambrauskas

Middleweight Interim title fight 5x5min
Tomáš Penz
Rudolf Kříž

Women fight -65kg 3x5min
Lucie Pudilová
Júlia Stoliarenko

Light weigh fight 3x5min
Jaroslav Jartim
Jan Široký

Middleweight fight 3x5min
Ladislav Erdélyi st
Daniel Šimek

Welterweight fight 3x5min
David Ziopulos
Michal Merkulov

Middleweight fight 3x5min
Martin Průcha
Roland Čambal

Middleweight fight 3x5min
Adam Knajbl
Michal Bobrowski

Middleweigh fight 3x5min
Jakub Kňaze
Dariusz Zabek

Welterweight fight 3x5min
Ladislav Erdelyi ml.
Norbert Kopin

Lightweigh fight 3x3min
Jan Janka
Jakub Reif

2 KOMENTÁŘE

  1. Kriz mal posledny zapas s Bienkowskim v Polsku, co vyhral na DQ kvoli nelegalnemu soccer kicku. Ale inak dostal brutalne KO + ten soccer kick.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here