GCF CHALLENGE – CAGE FIGHT 2. OLOMOUC

V neděli večer se odehrál další z turnajů GCF challemge, který je nižší kategorií počítaných turnajů GCF a dává šanci především mladším a méně zkušeným borcům z regionu.

Mezi 11 zápasů turnajů se mimo 8 zápasů podle pravidel MMA vešli I tři zápasy podle pravidel K1.

Za zaznamenání stály jistě duely dvou Ostravských borců. Nejprve “Dexter” Trlica nasadil hezkou gilotinu svému soupeři z Jet Saam gymu Brno a ukončil zápas v prvním kole, aby jeho týmový kolega z Fighting clubu Ostrava následně předvedl velmi atraktivní zápas se Slovenským borcem Petrišem. Široký nechal svého soupeře několikrát nadechnout a několikrát riskoval s rukama u pasu, ale nakonec slavil i tak hezké vítězství.

Málo vídaná věc se povedla domácímu Onderkovi ze SMASH gym Olomouc, když svého soupeře překvapil tvrdým úderem ze zad při svém pobytu na zemi a Peleška byl natolik otřesen, že nemohl dále pokračovat.

V závěru dostali prosto dva zápasy podle pravidel K1. Očekávaný duel Adam Audy vs. Ondřej Srubek byl nakonec poměrně jednoznačnou záležitostí. Srubek se rukama vůbec neprosadil a byť předvedl několik tvrdých lowkicků, tak Audy jej s přehledem unavil svýma rukama a koleny a Srubkovi po shazování do váhy evidentně chyběl dech. Oba jsou poměrně vysoko ve svých vahách (Audy 5 a Srubek 3) a Audy předvedl, že by mohl myslet ještě výš.

V druhém utkání od konce pak Vojík z Bursa Řezník gymu dokonale zaskočil dělovými lowkicky domácího Koutného a byť Koutný první kolo na body vlastně jasně vyhrál, tak ve druhém inkasoval další sadu lowkicků na nohu a nebyl schopen dále pokračovat.

V hlavním zápase se pak Bartl z KBC Přerov nenechal překvapit Tománkem z Magnum gym Hodonín. Tománek zkoušel to, co na Bartla zatím spolehlivě fungovalo a tedy jít mu po nohách a dostat jej na zem. Bartl se však zdá zapracoval na obraně a tentokrát předvedl, že přeci jen nějaký čas v tréninku věnoval obraně u klece. Vyplatilo se a právě při jednom takovém pokusu zasadil Tománkovi několik loktů do odkryté hlavy a Tománek mu sice po statečném, ale trochu neučesaném výkonu po prvním kole vzdal.

Celý turnaj se odehrál ve výborné režii manželů Prstkových, kteří vytvořili luxusní prostředí v hotelu Clarion jak zápasníkům, tak divákům. Dopoledne proběhlo také finále Ekobena ligy a již dlouho jsem neviděl, abych v rámci organizace neměl vlastně co zkritizovat. Světla, projekce pro diváky, ring girls, VIP zóna, návaznost jednotlivých segmentů večera atd. Zkrátka vše sedělo a je znát, že Prstkovi jsou v tomto směru jako ryba ve vodě. No a podpora města, hojná účast zajímavých hostů a vyprodané kongresové centrum je jim odměnou!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here