GCF PARDUBICE – PREVIEW

Organizace GCF je bezpochyby tuzemskou nejplodnější MMA organizací co se počtu turnajů týče. Může se sice zdát, že počet galavečerů mírně klesá, ovšem kvalita turnajů a matchmaking je čím dál lepší, což je jistě krok správným směrem.
Zítřejší turnaj v Pardubicích však bude trošku jiný, nebojím se říci, že svým způsobem i revoluční.

V dopoledních hodinách totiž proběhne amatérská liga CSMMA, která do klece svede nové talenty a možná i budoucí šampióny nejen organizace GCF. Vítězové semifinálových zápasů pak svedou finálový souboj na následném galavečeru GCF a budou tak mít jedinečnou možnost vyzkoušet si atmosféru skutečného gala se vším všudy, což pro ně bude neocenitelná zkušenost.

GCF Challenge: Eastern Best 3 pak představí kvalitní české zápasníky v čele s Patrikem Kinclem nebo Jardou Pokorným. Prvnímu jmenovanému se nakonec změnil soupeř a i když bývá obvykle zvykem, že „náhradníci“ nedosáhnou kvalit původních soupeřů, v tomhle případě tomu je právě naopak. Laszlo Soltesz je kvalitním soupeřem a s rekordem 21 výher (2KO, 17 submisí) a 10 proher platí za ostříleného borce, který drží i skalp Tomáše Penze. Hlavní fight večera nakonec bude pro pardubického Kincla velkou bitvou, o čemž bychom v případě původního soupeře mohli pochybovat.

V co-main event duelu bude „JUKEBOX“ Pokorný nastupovat proti v poslední době až přehypovanému Jakubíkovi. Pokorný zvládl v catch weight porazit Poborského na jeho domácí půdě a rád by pomýšlel na titulový zápas v 66kg, který drží Kuznik. Jakubík cestuje váhovými kategoriemi a po jasně (i když až ve 4 kole )prohraném zápase s Pukačem ukazuje, že dokáže ze 77kg jít o pět měsíců později 66kg, což mu dle mého sedí daleko více. Pokorný by, ale neměl mít větší problémy jestliže skutečně myslí na titul.

Zajímavé budou jistě i zápasy s Davidem Dvořákem, který se vrací do hry po dvou letech a s veteránem scény Romanem Vanickým, který by rád smáznul Michal Mokrého a při jeho zkušenostech i kvalitě by to s nulovou úspěšností Slovenského mladíka neměl být problém. Nicméně vidět Vanického v kleci je zkrátka vždy zajímavé!

FIGHTCARD GCF CHALLENGE:
8. -77kg 3x5min Patrik Kincl vs Laszlo Soltesz
7. -66kg 3x5min Jaroslav Pokorný vs Marian Jakubík
6. -61kg 3x5min David Dvořák vs Petr Neumann
5. -70kg 3x5min Roman Vanický vs Michal Mokrý
4. -120kg 3x5mim Martin Chuděj vs Marcus Kottke
3. -66kg 3x5min Jaroslav Jartim vs Patryk Roskosz
2. -61kg 3x5min David Vašků vs Lukáš Zajac
1. -84kg 3x5min Lukáš Najman vs Miroslav Vacek

TEXT: JIŘÍ POLZER, ONDŘEJ NOVOTNÝ

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here