Gegard Mousasi: Machidovi nevěřím! Chci testy na doping

Holandský bojovník Gegard Mousasi je jedním z nejlepších fighterů světa. V UFC vymlátil téměř celou divizi a nyní drží pás střední váhy v konkurenčním Bellatoru. Druhá nejlepší MMA organizace do svých řad přilákala řadu skvělých zápasníků. Nejnovějším přírůstkem je brazilský drak Lyoto Machida.

Gegard se s Machidou utkal v roce 2015 a prohrál jednomyslným rozhodnutím na body. Mousasi obvinil Machidu, že do zápasu nastoupil pod vlivem nedovolených látek, které zvýšili jeho výkonost.

„Byl úplně slizký. Pokud užijete nějaký druh oleje, druhý den jste slizký jako had. Nejsem jediný, kdo to říká. Zeptejte se Luka Rockholda, tvrdí to samé. A já šel s Machidou plných pět kol“.

„Sledoval jsem ten zápas na videu. Úplně se leskl a měl na břiše pekáč buchet, jako patnáctiletý kluk. Pak jsem viděl jeho zápas s Belfortem a byl tlustý jako prase. Bylo to zjevné. Nejsem slepý, klidně si ten zápas pusťte“.

„Před pár lety měl vypracované břicho, ale jakmile přišla USADA, je pryč. Nechci o tom mluvit. Lidé mi pak říkají, že já jsem ten špatný. Nejsem špatný člověk, jen říkám, že jsem bojoval s lidmi, co byli na steroidech a někteří hlupáci to pořád nechtějí pochopit“.

Případnou odvetu by Mousasi přijal pouze za přísných antidopingových zkoušek.

„Odveta? Na sto procent. Ale pokud k tomu má dojít chci, aby byl testován, protože podváděl. Stoprocentně podváděl“.

Ačkoliv Machida jeden trest za zakázané látky již dostal, Gegard tvrdí, že před začátkem testování od USADA Machida podváděl na plné čáře.

„Když jsem s ním zápasil, bylo to bez testování. Pak ho USADA přistihla při užití nějaké sračky. Jeho kamarád Anderson Silva věděl, že bude testován a stejně ho dvakrát chytili. Brazilci prostě mají pověst bojovníků, kteří steroidy prostě užívají. Cítil jsem, že si před naším zápasem něco vzal. Teď se ptám, kde je jeho pekáč buchet? Podívejte se na zápas s Belfortem, jak má kulaté břicho. Když shazuješ na zápas, musíš ztratit určitou váhu a být svalnatý. To on opravdu nebyl!“

Také se vyjádřil k možnému příchodu Vitora Belforta pod křídla Bellatoru

„Viděli jste obrázky Belforta? Byl hrozně nabušený. Používal testosteronové látky. Když byly zakázaný, prohrál s každým. Problém je v tom, že steroidy vám zvýší fyzické i psychické dovednosti a udělají z vás dvacetiletého kluka, protože se vám zvedá hladina testosteronu. Chci, aby byl náš sport čistý. Pokud všem dovolí užívat steroidy, bude to pouze o tom, kdo má lepšího lékaře“.

Když UFC podepsalo spolupráci s organizací USADA, užívání dopingu se rapidně omezilo. Vždy se ale najde někdo, kdo pravidla porušuje a USADA to odhalí. Gegardovi se nelze divit. Propaguje čistý sport, a když proti němu nastoupili bojovníci na steroidech, šance na vítězství se rapidně zmenšila. Mousasi je absolutní světová špička a je patřičně hrdý, že nepodvádí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here