GIBU 2 – DLOUHÝ, ALE SKVĚLÝ TURNAJ

Výsledky jsou všeobecně známé a tak se jen můžeme ohlédnout za vítězi a poraženými a za tím co nám turnaj ukázal.

Mezi i vítěze jednoznačně patří mladík Peňáz, který okouzlil své slavné domácí i zahraniční kolegy a když jsem turnaj probíral s Peterem Aertsem, tak moc dobře věděl o kom je řeč. Jeho schopnost v kombinaci reagovat na situaci a být především v útoku neskutečně efektivní, ale i atraktivní je málokdy vídaná.
Velký kredit je kromě 19 letého talentu také třeba dát i trenérovi, kterým je Martin Karaivanov a který opravdu ukazuje, že umí diamanty nejen nacházet, ale co je ještě důležitější. Kvalitně je brousit!

Dalším vítězem je Martin Gaňo. Jak jsem předpovídal byl to jeden ze skvělých, nejlepších zápasů večera. Gaňovi jsem věřil, že tento soupeř je přesně podle jeho gusta a Martin to potvrdil. Stevelmans je světová špička a Martin ukázal, že co se týče přímočarosti, tvrdosti, bojovnosti a schopnosti dát do zápasu srdce k ní patří také.

Spejbl? Jeho výkony jsou opravdu ozdobou všech posledních turnajů. Znovu bych chtěl upozadit hlasy, které tvrdí, že Nietlispach nebyl soupeř. Nevíte o čem mluvíte pánové! Švýcar se připravoval s Ilungou, Spongem, Diazem a dalšími v Blackzillians a v Bonjasky Academy. Navíc umí opravdu skvěle zacházet se svým dlouhým tělem. To, že nakonec přežil až do konce není Spejblova neschopnost, ale Švýcarova tvrdost.
Box šel u Ondry hodně nahoru a atraktivita zápasů od odchodu z rodného Hanumanu také. Navíc zápasové vytížení bylo v posledních měsících enormní a samá vítězství sice přinášejí méně únavy, ale přesto. Bylo toho dost a bylo to velmi, velmi kvalitní.

Moravčík a Kohout. Oba jsou také vítězové. Vlado potvrdil svou dominanci. Byť si nechal částečně vnutit klinče (což je ovšem velmi těžké v MT odmítnout), ta byl přesto v každém kole lepší a bezpečně a profesorsky hlídal vítězství. Pár pokusů o ukončení předvedl, ale bezhlavě do toho nešel hlavně proto, že jej mladý soupeř přesvědčil, že není beze zbraní. Kohout ukázal jak strašně silné má klinče podal další vysvětlení proč dokáže tato trápit či porážet papírově daleko lepší soupeře.
Matouš má vše před sebou a byť jej mnozí viděli na zemi nejpozději do 3 kola, tak jsem rád, že moje předpověď o tom, že jeho tým i on dokáží připravit vždy správnou taktiku a dobře ji naplňovat nezklamala.
Plus Vlado a jeho srdečnost po utkání je něco co okouzlí i nejzarytějšího příznivce soupeře.

Tomáš Hron si pak v hlavním zápase večera nejprve přetrpěl nástup veterána, který ukázal, že šlupku pořád má a pak dokázal poslat Mo do několika počítání a zápas nakonec ukončit ve druhém kole. Především první počítání tvrdou suchou levou je u Hrona novinkou a známkou, že se dá zlepšovat i v této části kariéry!Skvělá práce!

Poražení odcházeli z turnaje především borci Hanumanu, tedy vlastně domácího klubu. Mimo Dvořáka, který hladce a rychle přejel absolutně nevýrazného francouze to bylo velké trápení.

Vítovec si s Peňázem neškrtl a navíc od začátku do konce byl bit jak žito. Těch ran na hlavě bylo zbytečně moc a dle mého názoru měl být zápas ukončen daleko dříve. Protahování tohoto trápení bez jakékoliv šance na zvrat se mi nezdálo rozumné. Dan má obrovské srdce, ale to tady rozhodně stačit nemohlo.

Luboš Raušer ve svém zápase totálně zaspal první kolo a pak už jen bojoval o přežití do konce zápasu. Začal pozdě kopat a byť opravdu zabojoval, tak stejně jako v předchozím případě to nemohlo od začátku dopadnout jinak než porážkou a to je prostě málo.

Jiří Žák měl proti sobě nesmlouvavého mladého Fina, který ve druhém kole Jirkou otřásl tak, že jen absolutně tragický Rakouský rozhodčí, který pokazil všechny zápasy do kterých nastoupil neviděl, že má Jirku počítat. Ten naštěstí vše ustál, ale nohy mu nefungovaly ani o přestávce v rohu. Žák bojoval a dělal co mohl, ale Forsberg koncertoval především rukama a lokty a Jiří neměl naprosto žádnou odpověď či techniku, kterou by se mohl zachránit.

Turnaj přinesl kvalitu jak zápasovou, tak pořadatelskou. Poučení z loňských chyb přišlo a dle mého názoru vše šlapalo jak na drátcích. V zákulisí ani jinde jsem nezaznamenal nepříjemnosti či stížnosti. Snad jeden problém se „svačinářkou“, ale ten bude jistě do příště vyřešen! ☺

p.s. a znovu se potvrdilo, že když už si pozvat nějakou hvězdu jako hosta. Tak jedině Aertse. To je pán u ktérého Vám stačí stát vedle a cítíte se vyjmečně!

4 KOMENTÁŘE

  1. Stížnosti nebyly? Absolutně nevyhovující prostory pro takto rozsáhlý galavečer . 5 hodin sedět namáčklá jako sardinka na studeném povrchu (3 řada!) fakt klasa. Pouštění PŮL hodiny předem, tragédie! Předzápasy už začaly a nikdo z toho nic neměl, protože všichni lezli přes sebe. Opoždění klasika, natahování taky. Chtěla bych vidět kdo odhadoval konec na 22:00..musel to být asi magor. To, že 20 minut čekáte na servismana alá uklízeče je neodpustitelné. Tanečnice nevěděly co maj dělat. Šla jsem na 7 zápasů a bylo jich 11. Nechápu absolutně organizaci . Novotný jako vždy strašný ,,vtipálek“ , nedalo se to ani poslouchat, příště raději vyměnit, každej si tam klepal na čelo.

    • Barča- sice máš v kritice pravdu,ale zmíňené typicky česko-pořadatelské chyby šly u mě do kopru a zadek mě nestudil,když jsem viděl výkony Gaňa,Moravčíka,Kohouta(!),Dvořáka,Hrona i Majťáka .Jinak:Landa =k ničemu,Novotný =tento večer z formy,Vémola=jako vždy bleskurychlý,tentokrát při podání hadru na utření ringu!

  2. Nemohu si také odpustit komentář a to velmi negativní na komentatora večera Roberta Kurky. Jako bojovník a rozhodčí super, ale jako komentátor neskutečně potupné, otravné a neposlouchatelne. Pořadatelé, prosím již on už „Nikdy“ .jinak Ondra naopak pecka,neskutečný rozdíl.dále nechápu a to tedy více lidi., proč šla vždy jen menší obrazovka na jedné že stran, pri zápase šly obě, ale při rozhovoru s Peterem či přestávce mezi koly ne.Večer nebo spíše zápasy Super

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here