GSP o obhajobě titulu střední váhy silně pochybuje „Nemyslím si to.“

Očekávané se pomalu ale jistě stává skutečností.

Jakmile vyšlo na světlo světa, že se legendární Georges St-Pierre vrací do UFC, v zápase o titul STŘEDNÍ váhy, začaly se klást otázky, jak dlouho v této divizi vlastně vydrží.

Ačkoliv se po dlouhé čtyřleté pauze GSP vrátil vítězně, získal titul střední váhy a několikrát zmínil, jak v dodatku smlouvy stojí – po výhře nad Bispingem musí jít s interim šampiónem Robertem Whittakerem o titul. Nakonec to vypadá, že se chce vrátit zpět do welteru. A to v tom lepším případě. Je totiž možné, že už bojovat nebude.

Své pochybnosti o návratu zpět do střední váhy potvrdil i v rozhovoru pro TSN.

„Ještě o tom budeme mluvit.  Nejsem si tak úplně jistý – pokud bojovat budu – že by to mělo být ve střední váze. Nemyslím si to.“

St-Pierre strávil takřka celou kariéru jako welterweight, kde nastřádal 28 zápasů, 2x získal UFC titul a 9x ho úspěšně ubránil.

„Samozřejmě, pokud se bavíme o váze, tak kdybych chtěl jít zpátky do 84 kilo, musím dodržovat stejné stravovací návyky, jako před UFC 217. A to nebylo nic lehkého. K jídlu jsem se musel až nutit. Jelikož ale striktně stojím proti jakýmkoliv podpůrným látkám, musel jsem vše dělat ‚naturálně‘. Nebylo to ani nic dobrého pro mé zdraví. Každé tělo má podle mě určitou váhu, ve které se cítí a funguje nejlépe. To pro mě 84 kg nebylo. Nejlépe se cítím teď, na své klasické váze.“

GSP rovněž nedávno zveřejnil informace o své nemoci (zánětu tlustého střeva), kvůli které si bude muset dát opět pauzu a počkat na doléčení. Vzhledem k této situaci se UFC rozhodlo a momentálně probíhají jednání o zápasu Robert Whittaker vs. Luke Rockhold na UFC 221 v Austrálii.

Zatím ještě není nic oficiálně podepsáno, ale vše směřuje tím správným směrem a zdržení divize – zvyku poslední doby – bychom se dočkat neměli.

Ještě se uvidí, zdali by zápas byl pouze o prozatímní titul Whittakera nebo o ten oficiální, kterého by se GSP – i podle dnešního výroku – mohl vzdát.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here