Gustafsson: Porazím Jonese a stanu se novým králem

Koncem roku nás čeká opravdový vrchol. Souboj o titul polotěžké váhy mezi bývalým šampionem Jonem Jonesem a švédskou hvězdou Alexem Gustafssonem. Jejich první duel na UFC 165 patřil mezi to nejlepší, co jsme mohli v titulových soubojích vidět. Stejně napínavá bitva se očekává i tentokrát.

Mauler je přesvědčen, že tentokrát zvítězí. V roce 2013 vyhrál Jones jednomyslným rozhodnutím na body. Na druhou stranu, spousta fanoušků i expertů viděla jako vítěze švédského boxera. Gustafsson věří, že tentokrát bude pás jeho.

„Jsem obrovsky motivován. Mám v sobě oheň a toužím po titulu. Je to už dlouho, co jsem bojoval, a tento zápas je nejlepší příležitost k návratu do oktagonu. Bojovat s Jonem je velká věc, opravdu velká věc.“

Jon Jones se také v oktagonu neobjevil dlouhou dobu. Na turnaji UFC 214 porazil KO Daniela Cormiera a poté si začal odpykávat trest za požití zakázaných látek. Gustafsson moc dobře ví, jaké jsou Jonesovi schopnosti a proč ho mnozí nazývají tím nejlepším vůbec.

„Je to opravdu talentovaný bojovník. Je velmi chytrý. Ať se v oktagonu děje cokoliv, má svou strategii a nenechá vás oddychnout. Nemůžete mu dát ani centimetr prostoru a být připravený na všechno. Vidím Jona jako působivého bojovníka, který nikdy neprohrál. Porazil úplně všechny a všichni dobře víme, jak dobrý opravdu je. Pro mě je to nejlepší bojovník napříč všemi váhami.“

„Až ho porazím, bude to pro mě nejhezčí moment kariéry a změní mi to život. To je moje největší motivace.“

Švédký sympaťák, se kterým trénoval například Jirka Procházka, odešel poražen z dvou titulových bitev. Na UFC 192 prohrál v pětikolové bitvě s Danielem Cormierem.

„Byla to pro mě velká zkušenost, pět kol v obrovském tempu. Vzal jsem si z toho ponaučený a teď mám pocit jistoty. Cítím, že moje kondice je jednou z největších předností. Chystám se na Jona tlačit celý zápas a otestovat, jakou má fyzičku.“

Čeká nás opravdový návrat krále. Můžeme si o Jonesovi myslet cokoliv, ale to co on předvádí v oktagonu, jinde neuvidíme. Ideální zakončení roku 2018. V hlavním předzápase uvidíme ženský duel Cyborg vs. Nunes, dva titulové zápasy na jedné kartě. Nezbývá nám nic jiného, než odpočítávat dny a těšit se na závěrečný turnaj tohoto roku.

3 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here