HOLLY-LUJAH !!! MODLITBA PRO RONDU…

Jak se to mohlo stát? Co jsme přehlédli? Opravdu se to stalo? Neštípne nás ještě někdo?

Neštípne a neprobudí. Je dobojováno a byť se v tuto chvíli především na sociálních sítích objevují „skuteční“ odborníci, kterým to bylo jasné dopředu, tak máme za sebou největší senzaci v historii UFC a jednu z největších senzací v historii nejen bojových sportů.

Nejprve se vraťme k tomu z čeho vycházela jistota nejen Rondy, ale v podstatě všech, kteří jí favorizovali. Tedy všech mimo týmu Holly Holm.

Ronda doteď neměla konkurenci. A to proti nejlepším MMA zápasnicím. Dokázala v každém dalším zápase posunout hranice svých dovedností a její dominance ji dovolovala i drobné chyby v útocích.

Na druhou stranu Holly není úplný KO umělec v postoji a na zemi ji ještě nikdo neprověřil. Ve svých boxerských zápasech získala z 33 vítězství 9KO a v MMA narazila na ženu s pozitivní zápasovou bilancí až v 7 zápase.
Proti spíše průměrným soupeřkám se kterými se potkala v UFC absolutně nepřesvědčila a neporazila nikoho z první desítky.
Koneckonců i statistika zápasu s Rondou hovoří o tom, že 38 přesných zásahů spotřebovala Holm, než Rondu uzemnila. Když si vezmeme, že si Rousey jako smyslů zbavená na každý ten úder téměř sama naběhla a že to bylo v 88% na hlavu, tak je vůbec zvláštní, že nějaké druhé kolo bylo.

Statistiky a způsob boje tedy favorizování Rondy jednoznačně podporovalo.
Jenže…

Ronda předvedla i na svůj způsob jakým bere jednotlivé souboje až příliš velké, zbytečné a pravděpodobně i psychicky vyčerpávající divadlo.
Své soupeřky ráda nenávidí a staví proti nim jakoukoliv věc, kterou může. Ano. Její povinností je zápasy i prodávat a promovat, ale Holm rozhodně není Correia, nebo Tate.

Naopak asi na každého Holly Holm působí jako skromná, sympatická a normální žena, která Rondě vyjadřovala respekt, úctu a snad jediná věc mohla Rondu rozčilovat. Holm se nemínila sama vzdát a sama se porazit. I šílené extempore na váze, které se navíc mnozí snažili přičíst právě Holm zvládla Holly s noblesou a vtipem.
Sama trénovala jako vždy s těmi, kteří ji provázejí celou kariéru a zároveň patří mezi nejúspěšnější trenéry světa – Jackson a Winklejohn. Plus se do přípravy radami zapojil a Jon Jones a další z Jacksonovi akademie.

Ronda mimo mnoha mediálních povinností měla problémy jak doma v USA, tak i po příletu v Austrálii.
Nejprve se provalilo, že chodí s Travisem Brownem, který byl obžalován z domácího násilí. Je také pravda, že byl již zproštěn všech obvinění, ale znáte to… Média útočili na Rondu, že chodí s někým, kdo dělá možná věci, které sama kritizovala na Floydu Mayweatherovi.
Následně, aby bylo o něco hůře se vyjádřila matka Rondy, ke které má Ronda až neskutečně silný vztah, že její trenér Edmond Tarverdyan je břídil, který nic neumí, Rondu nikam neposouvá a má jen obrovské štěstí, že otevřela dveře jeho gymu. (docela prorocké a mimochodem je fakt, že Edmond nemá nikoho jiného, kdo by byl jakkoliv zajímavý v UFC a po zápase se na jeho hlavu valí nikoliv vlna, ale doslova Tsunami kritiky)

No a když pak Ronda přijela do Austrálie, tak ji tam čekala obvinění z domácího násilí, které páchala ona na svém bývalém příteli, neb se k tomu přiznala jednak v knize a jednak ještě následně v rozhovoru před zápasem. (její bývalý ji fotil nahou aniž o tom věděla a dostal pár facek).

Zkrátka nálada nebyla nastavená vůbec dobře. Samotná Ronda pak podlehla tomu nejhoršímu a tedy pocitu nedotknutelnosti, neporazitelnosti a jakési nadřazenosti. Se svou asistentkou útočila v dokumentech Embedded na Holm a plánovali pozápasové oslavy až téměř nechutným způsobem.

Na vážení předvedla doslova výstřik zvrácených emocí a snažila se Holly obvinit z nesmyslů. Před zápasem si s Holm nepodala ruce a v samotném zápase vyrukovala s doslova tragickou taktikou, kterou nelze ničím obhájit.

Paradoxní je, že si svou zkázu sama předpověděla a to do písmene v pořadu Jimmyho Fallona, kde popisovala co by Holly jistě ráda od ní v kleci viděla, ale co jistě neudělá. Stal se pravý opak.

S výrazem šílence honila Holm po kleci a ta jí dávkovala jednoduché direkty do obličeje s neskutečnou přesností. Ronda nereagovala, neuhýbala, jen si slepě naskakovala do dalších úderů. O svém boxu, byla tak přesvědčená, že si nechala dát takedown a sama se o něj ani nepokusila.

Vrcholem pak bylo, když po konci prvního kola slyšela ve svém rohu pochvalu. Mimochodem ta dle mého názoru může stát společně s naprosto tragickou taktikou Edmonda jeho místo.

Druhé kolo pak už bylo jen zoufalým sebedestruktivním dokonáním díla zkázy. Až když měla v hlavě totální guláš rozhodla se Ronda, že zkusí takedown, ale po 30 úderech do hlavy jej totálně minula a byl z toho možná zápasový trapas života. Její zoufalý výraz, když sama skončila na pletivu a Holly tam již dávno nebyla bude jejím „hejtrům“ ještě dlouho lahodit.

Holly měla navíc skutečně den. Aby Vám šel soupeř takto naproti a vy jste trefili skoro vše na 100% se opravdu nestává. Ano dokázala ze situace vytěžit ne 100, ale 110% a dokázala to díky tomu, že byla naprosto skvěle připravená přesně na tento průběh.

O bojových sportech se říká, že zajímavost zápasu tvoří to jaké styly proti sobě postavíte. Tentokrát Ronda úmyslně potlačila svůj styl a chtěla dokázat, že dokáže nejen 16 násobnou šampiónku boxu přeboxovat, ale navíc to dokáže v podstatě za běhu a jen s jedním nebo dvěma údery.

Její pýcha, arogance, absolutní nedostatek úcty a pokory k soupeři ji připravil o to co pro ni bylo možná nejdůležitější v životě. A to byl její odkaz, který si chtěla postavit na své neporazitelnosti.

Věřme, že je pryč nejen tento její sen, ale především chování, kterým se před utkáním prezentovala a že se vrátí šampiónka, která neuvěřitelně pomohla a pomáhá tomuto sportu. Šampiónka, která je inspirací pro miliony lidí v tom dobrém slova smyslu a šampiónka, která se bude umět skutečně změnit.

Neb nic nemají lidé rádi tak, jako napravené hříšníky. Ale hříšníky, kteří se skutečně napravili a ne špatné herce, kteří si myslí, že je nikdo neprohlédne.

Odveta je pouze otázka času. Již na tiskovce to bylo jasné, že to bude následující zápas pro obě a bylo to jasné v podstatě v momentě, kdy Ronda dopadla po krásném highkicku na zem.
UFC není box a Holly nemá skoro žádnou moc ovlivnit s kým bude bojovat a ani kdy a kde. Žádný jiný zápas, ale na rovinu ani nemá smysl a ví to i Holly, která s ním na tiskovce vlastně rovnou souhlasila.

Ronda bude opět favoritkou a myslím, že znovu poměrně velkou a osobně tipuji, že vyhraje. Nicméně na tyto diskuze je nyní čas.

Nyní oslavujme báječnou šampiónku. Holly Holm je novou, senzační a hlavně zaslouženou Královnou. Je jedinou, kdo kdy držel pás šampióna nejlepších boxerských federací a UFC zároveň. Je skutečnou inspirací pro všechny, kdo věří že, když něco v životě chcete opravdu moc a všechno pro to obětujete. Tak se celý vesmír spojí, aby se Vám to podařilo.
Ze srdce jí to přeji. Ten pocit musí být prostě nádherný a k nezaplacení!

p.s. když jsme u toho placení, tak dva bonusy po 50.000usd za výkon a zápas večera znamenají, že si připíše k zápasovým penězům dalších 100.000 dolarů. Celkově bych její příjem odhadl na možná více než půl milionu a za další zápas se může klidně dostat I přes milion. Je nad slunce jasné, že PPV bude v Americe trhat rekordy!

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here